Mistet Bush klokka si?

«President Bush kom til Albania og alt jeg fikk var denne billige klokka». Se video!

USAs president George W. Bush besøkte Italia og Albania etter G8-møtet i Tyskland i forrige uke.

Søndag gikk presidenten rundt i et par utvalgte gater i byen Fushe Kruje i det svært pro-amerikanske Albania for å hilse på den jublende folkemengden.

Sporty antrukket i en lyseblå dress-skjorte og et solid armbåndsur strakk Bush armene ut i massene og hilste hjertelig på albanerne.

Men en video som er lagt ut på nettstedet YouTube viser at det burde han kanskje ikke gjort?

Wristwatch One

Omkring 50 sekunder ut i videoklippet ser man nemlig ganske tydelig at Bush har klokka på seg, strekker hendene ut i mengden og mangler uret idet han trekker seg ut og går videre.

De siste dagene har flere bloggere og nettaviser meldt at Bush ble utsatt for et simpelt tyveri.

Men i etterkant har en talsmann for Det hvite hus gått ut og benektet at uret ble stjålet.

FØR OG ETTER: Det er hevet over enhver tvil at klokka til Bush forsvant fra håndleddet under opptrinnet, men forklaringene på hvor den ble av, spriker. Foto: Scanpix
FØR OG ETTER: Det er hevet over enhver tvil at klokka til Bush forsvant fra håndleddet under opptrinnet, men forklaringene på hvor den ble av, spriker. Foto: Scanpix Vis mer

- Presidenten la klokka i bukselomma, og den har kommet uskadet hjem igjen, sier Tony Snow til Fox News.

Også en talsmann for USAs ambassade i Tirana benekter at et tyveri har skjedd.

Det er dessuten kommet flere halvoffisielle forklaringer på hva som skjedde.En albansk livvakt påstår at klokka falt på bakken og ble plukket opp av en amerikansk livvakt. Det hevdes også at Bush stakk hånda bak ryggen på et tidspunkt for å be livvaktene ta vare på armbåndsuret.

Norsk klokke

Uansett om klokka forsvant eller ei: USAs president har nok råd til å kjøpe en ny.

Bush har nemlig ikke dyrere vaner enn at han bruker en 300-kroners Timex-klokke, ifølge den argentinske avisen La Nacion og britiske The Times.

Timex eies forøvrig av norske Fred. Olsen.

TV-kanalen NBC mener forøvrig å ha videobevis for at Bush selv la armbåndsuret i lomma med denne filmen (via YouTube).

En leser har dessuten tipset oss om at en australier allerede har lagt ut det som påstås å være klokka til Bush for salg på nettstedet eBay.

«Awaiting arrival from Albania (via Kazakhstan)», lyder salgsoverskriften.

TRIVELIG: Bush selv virket uaffisert av mysteriet med den forsvunne klokka, og lot til og med albanerne rufse ham i håret i begeistring.
ENKEL: Ifølge <a href="http://www.timesonline.co.uk/tol/news/world/europe/article1921296.ece">The Times</a> bruker Bush en Timex-klokke til 50 dollar, inngravert med det amerikanske flagget.
HJERTELIG: Bush hilste på folket i byen Fushe Kruje, noen kilometer nord for Albanias hovedstad Tirana. Albania er kjent for å være et sterkt proamerikansk land.