Du leser nå Dagbladet Pluss
Endelig framme: Johan Theorin ute på Stora Alvaret, det enorme, øde månelandskapet av kalkstein og småbusker. Foto: Jørn H. Moen.
Endelig framme: Johan Theorin ute på Stora Alvaret, det enorme, øde månelandskapet av kalkstein og småbusker. Foto: Jørn H. Moen. Vis mer

Mitt Öland

Her er øya der krimforfatter Johan Theorin (47) finner sine drap og spøkelser.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

||| Johan Theorin holdt venstre hånd på rattet, mens høyre kløp underleppa med tommel og pekefinger. Han kløp, og slapp, kløp og slapp, og hadde gjort det kontinuerlig de siste minuttene. Så sa han:

- Skall vi til höger här?

Vi var på Öland, og nå ville han vise oss noe, det stora alvaret, som han kalte det, men plutselig var han ikke sikker på hvor dette store alvoret lå. Vi satt i forfatterens burgunderrøde Volvo S80, som er omtrent det eneste han har kjøpt etter at de store pengene begynte å fylle bankkontoen. Nok en gang blinket han ut til siden, og slo straks av tenningen. Hver gang han stoppet bilen, gjorde han det. Tomgångskörning er ikke bra for miljøet, som han sa. De er jo rigide på det i Sverige. Det er skilt over alt. Tomgångskörning max 1 minut, for tomgångskörning kan vara störande och ge hälsoproblem för människor.

Prøv Pluss for 1 krone

Få tilgang på egne premiumartikler, videodokumentarer, eAvisa og Magasinet.

PRØV PLUSS

1 UKE

1 kr

(Fornyes automatisk til 55,-/uke)

1 MÅNED

99 kr

(Fornyes automatisk til 99,-/måned)

LES LENGRE - BETAL MINDRE

1 ÅR

795 kr

(Fornyes automatisk til 795,-/år)

  • Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris etter tilbudsperioden . Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

visa card Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer