Mitt Öland

Her er øya der krimforfatter Johan Theorin (47) finner sine drap og spøkelser.

Endelig framme: Johan Theorin ute på Stora Alvaret, det enorme, øde månelandskapet av kalkstein og småbusker. Foto: Jørn H. Moen.
Endelig framme: Johan Theorin ute på Stora Alvaret, det enorme, øde månelandskapet av kalkstein og småbusker. Foto: Jørn H. Moen. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| Johan Theorin holdt venstre hånd på rattet, mens høyre kløp underleppa med tommel og pekefinger. Han kløp, og slapp, kløp og slapp, og hadde gjort det kontinuerlig de siste minuttene. Så sa han:

- Skall vi til höger här?

Vi var på Öland, og nå ville han vise oss noe, det stora alvaret, som han kalte det, men plutselig var han ikke sikker på hvor dette store alvoret lå. Vi satt i forfatterens burgunderrøde Volvo S80, som er omtrent det eneste han har kjøpt etter at de store pengene begynte å fylle bankkontoen. Nok en gang blinket han ut til siden, og slo straks av tenningen. Hver gang han stoppet bilen, gjorde han det. Tomgångskörning er ikke bra for miljøet, som han sa. De er jo rigide på det i Sverige. Det er skilt over alt. Tomgångskörning max 1 minut, for tomgångskörning kan vara störande och ge hälsoproblem för människor.

Med Dagbladet Pluss kan du dykke ned i en verden av eksklusivt innhold som berører, beriker og begeistrer

Kom tett på de sterke historiene. Bli med på innsiden og bak fasaden. Ta gode valg i hverdagen ved hjelp av våre tips, tester og guider.

29,-

1 uke

(Fornyes automatisk til 29,-/uke)

79,-

1 måned

(Fornyes automatisk til 79,-/mnd)
Billigst

179,-

3 måneder

(Fornyes automatisk til 179,-/kvartal)

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer