Mobbeombudets råd før skolestarten

Mobbeombud Kjerstin Owren (35) mener politikerne må skifte fokus fra gratis frukt til hvordan stoppe mobbing på skolene.

FORNYING: – Selvfølgelig skulle jeg gjerne sett at mobbing ble et fremmedord, men jeg tror vi må se problematikken gjennom nye briller, sier Kjerstin Owren, Mobbeombud.
FORNYING: – Selvfølgelig skulle jeg gjerne sett at mobbing ble et fremmedord, men jeg tror vi må se problematikken gjennom nye briller, sier Kjerstin Owren, Mobbeombud. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

– Ingen barn våkner opp og tenker at de skal lage en helvetes dag for en medelev. Derimot våkner mange opp med en vond følelse i kroppen, enten fordi de blir mobbet, eller fordi de mangler verktøy til å være en god venn, sier mobbeombud Kjerstin Owren.

Mandag ringer skoleklokkene over hele landet, og markerer at sommerferien er ugjenkallelig over. Salte sjøbad erstattes med rettskriving og pugging, stranda med asfalterte skolegårder. Lukta av klamme viskelær og lunken skolemelk skal igjen prege hverdagen.

Med Dagbladet Pluss kan du dykke ned i en verden av eksklusivt innhold som berører, beriker og begeistrer

Kom tett på de sterke historiene. Bli med på innsiden og bak fasaden. Ta gode valg i hverdagen ved hjelp av våre tips, tester og guider.

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer