Mental trening: Therese Johaug er fortsatt preget av en utestengelse hun føler er dypt urettferdig. Selv om hun gradvis har klart å se framover, er ikke alle dagene like gode. - Det er en hard mental treningsøkt dette her.  Foto: Hans Arne Vedlog

Monsterbakken Therese Johaug nå skal opp er den bratteste så langt i karrieren: 
- Jeg ble litt skremt av mine egne tanker

Den tyngste helga i hennes liv begynner å komme på avstand. Men det er én ting Therese Johaug (28) unngår nå: Å være alene.

Det er svart. Beksvart. Therese Johaug staker på rulleski innover Sørkedalen i Oslo. Hun er alene. Bestevennene, kollegene, alle hun vanligvis er sammen med, har nettopp reist på treningsleir til Val Senales i Italia. Det er bare henne og de mørke tankene.

Denne hustrige høstdagen i oktober staker hun seg fram over asfalten mens hun innser at karrieren, alt hun har jobbet for siden hun var ei lita jente, kan bli tatt fra henne.

Hun har sjokkert nasjonen med en positiv dopingprøve. Leppekremen hun fikk av landslagslegen for å behandle et munnsår, inneholdt et anabolt steroid.

For første gang i livet hennes er idrettsgleden erstattet med en vond, gnagende følelse:

Skal hun legge opp?

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

    Du er nå inne på en Dagbladet Pluss-artikkel. Den kan du få tilgang til med et abonnement på Dagbladet Pluss.

    Dagbladet Pluss er enda mer av virkeligheten. Redaksjonen vår jobber hver dag for å gi deg kvalitetsartikler du bare må lese. Vi har satt dagsorden i over 150 år og er stolte av den prisbelønte journalistikken vår. Med et Dagbladet Pluss-abonnement får du både ferske premium artikler hver dag og tilgang til hele arkivet vårt. Det vil si alle avisene helt tilbake til 1869! Les Dagbladet Pluss på alle plattformer - både desktop, mobil og tablet - når du vil, hvor du vil.

6 MÅNEDER*

UT ÅRET

60 kr

(0,33 kr per dag)

KJØP 6 MÅNEDER*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

6 MÅNEDER* 60 kr per 6 måneder. 0,33 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper (449 kr/6 månader) , men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

1 UKE*

PRØVEPERIODE

0 kr

(0 kr per dag)

KJØP 1 UKE*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 UKE* 0 kr per 1 uke. 0 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper (55 kr/uke) , men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

1 MÅNED

99 kr

(3,33 kr per dag)

KJØP 1 MÅNED

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 MÅNED 99 kr per 1 måned. 3,33 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

3 MÅNEDER

249 kr

(2,76 kr per dag)

KJØP 3 MÅNEDER

Kjøp nå
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER 249 kr per 3 måneder. 2,76 kr per dag.

Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

  • *Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris etter tilbudsperioden (449,-/6 måneder; 55,-/uke)
  • Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.