Mor Teresa mistet Gud

Var plaget av ensomhet og tvil i flere tiår.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

HUN ER EN AV verdens største katolske helter, i ferd med å bli helgen, et forbilde for millioner av kristne og humanitært engasjerte verden over.

Nylig publiserte brev forteller en ny og annerledes historie om Mor Teresa (1910 - 1997), som døde tidlig i september for ti år siden.

Hele sitt liv i slummen i Calcutta var hun plaget av en følelse av forlatthet, av ensomhet og tvil.

Rett etter at hun fikk kallet om å arbeide blant de aller fattigste, forsvant den nærheten til og kontakten med Gud som førte til at hun startet Nestekjærlighetens Misjonærer (Missionaries of Charity) i slummen i 1950.

«Vær så snill å be for meg spesielt så jeg ikke ødelegger Hans arbeid og så Han viser seg - for det er et slikt fryktelig mørke inni meg, som om alt var dødt. Det har vært slik mer eller mindre siden jeg startet arbeidet», skrev hun til sin skriftefar, den lokale erkebiskop Ferdinand Périer, i 1953.

Noen år senere uttrykte hun seg på denne måten:

«Slik en dyp lengsel etter Gud, og frastøtt - tom - ingen tro - ingen kjærlighet - ingen iver. [Å redde] sjeler tiltrekker ikke - Himmelen betyr ingenting - be for meg, vær så snill, så jeg fortsetter å smile til Ham på tross av alt.»

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer