Mor vil la femåringen sove hos de voksne

Men far er ensom.

ENSOM FAR: Når er den vanlige aldersgrensa for å tvinge barnet til å sove i egen seng, spør en ensom far til Jesper Juul. Illustrasjon: Lisa Aisato
ENSOM FAR: Når er den vanlige aldersgrensa for å tvinge barnet til å sove i egen seng, spør en ensom far til Jesper Juul. Illustrasjon: Lisa Aisato Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

INNLEGG: Jeg kan ikke finne svar på mitt problem på noen av dine nettsteder, derfor skriver jeg til deg. Jeg er takknemlig om du har tid til å gi meg et kort svar.

Datteren vår er fem og et halvt år, flink, følsom og utadvendt. Hun vil ikke sove i senga si. Hun fikk sitt eget rom for ei tid siden. Jeg føler at jeg bommet på tidspunktet med å få henne over fra senga vår til egen seng. Og at nå har mor et problem. Hun mener det er helt normalt å sove sammen med datteren sin. Når dette skjer må jeg sove på et annet sted, det blir for trangt for alle tre i dobbeltsenga. Det er ikke bare usunt for det følelsesmessige og mer intime del av samlivet, men jeg tror heller ikke det er bra for barnets utvikling. Det er også spørsmålet mitt - er det akseptabelt for deg som familieterapeut? Er det bra eller dårlig for barnets mentale utvikling? Når er den vanlige grensa for den endelige separasjonen fra dobbeltsenga? Hvilket alderstrinn? På forhånd tusen takk for svar.

Med Dagbladet Pluss kan du dykke ned i en verden av eksklusivt innhold som berører, beriker og begeistrer

Kom tett på de sterke historiene. Bli med på innsiden og bak fasaden. Ta gode valg i hverdagen ved hjelp av våre tips, tester og guider.

29,-

1 uke

(Fornyes automatisk til 29,-/uke)

79,-

1 måned

(Fornyes automatisk til 79,-/mnd)
Billigst

179,-

3 måneder

(Fornyes automatisk til 179,-/kvartal)

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer