POPULÆR: Solsiden restaurant er bare åpen om sommeren, men rekker likevel å selge mange tusen sjømatfat i løpet av sesongen. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
POPULÆR: Solsiden restaurant er bare åpen om sommeren, men rekker likevel å selge mange tusen sjømatfat i løpet av sesongen. Foto: Thomas Rasmus Skaug / DagbladetVis mer

Mørke skyer over Solsiden

En av Oslos mest populære sommerrestauranter er kanskje blitt for populær.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

- Vi har vært her i 22 år nå, sa kelneren stolt da Robinson og Fredag inntok et vindus-bord på Solsiden, hovedstadens mest populære sesongåpne restaurant.

Utsikten innover mot Aker Brygge var som vanlig upåklagelig.

Robinson og Fredag startet kvelden med et glass champagne, og sukket forventningsfullt da de fant klassikere på menyen som hadde gledet gjester i mange år.

Alt lå i det hele tatt til rette for en perfekt kveld med det som gjentatte ganger har blitt hyllet som byens beste sjømat.

Skuffende kelner-råd Denne gangen var det likevel noen mørke skyer i horisonten.

Fredag bestemte seg raskt for dagens tre-retter, som besto av laksesashimi med wasabimajones og mangosalat, grillet vill-kveite med hummer- og chipotlerisoni og blåskjell- og safransaus, og biscotti med kaffegelé og kaffe- og cognacis til dessert.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris: Uke kr 45,- Måned kr 79,- Kvartal kr 199,- År kr 729.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.
  • Abonnementet har ingen bindingstid. Du kan si det opp når som helst.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn