Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Mer
Min side Logg ut

Mormors epledessert

Cirka 40 minutter, 4 personer.

3 epler

3 ss sukker

1/2 ts kardemomme

3 ss smør

3 ss hvetemel

2 1/2 dl melk

4 egg

I stekeovn ved 225°C.

Skrell eplene og legg eplebiter i bunnen av en ildfast form eller i porsjonsformer. Dryss sukker og kardemomme over. Lag tykk hvit saus: Smelt smør i en kjele og rør inn mel. Spe med litt og litt melk om gangen og rør godt mellom hver gang, slik at det ikke danner seg klumper. Avkjøl sausen noe. Rør inn eggene. Bre sausen over eplene og sett formene i ovnen. Stek epleomeletten i 20- 30 minutter. Serveres varm med is eller pisket krem, gjerne med noen hakkede pistasienøtter over.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media