Mormors fiskekaker med grønnsakblanding

4 porsjoner.

400 g renskåret fiskefilet f.eks. sei, hyse, lyr 1 1/2 ts salt 1/2 ts pepper 1 ts potetmel 1 dl melk 1 ss finhakket frisk gressløk, ev. tørket. Tilbehør: 8 små poteter i terninger 1 skive kålrot i terninger 2 gulrøtter i terninger 1 squash i terninger 1 purre i biter 10- 12 friske spinatblader 2- 3 ss olivenolje 2 dl vann 1 terning grønnsakbuljong salt og pepper. Skjær fisken i biter og ha den i en foodprosessor sammen med saltet. Kjør til en jevn, fast deig. Tilsett melka jevnt mens maskinen går. Tilsett potetmel og krydder. Form store kaker og stek dem gylne i smør/margarin. Surr grønnsaker og poteter i olivenolje et par minutter. Tilsett vann og buljongterning, kok opp og la trekke til potetene er møre.

Smak til med salt og pepper. Server på varme tallerkener med fiskekakene på toppen.