HARDT LYS; TRAVELT KRYSS: Erik Asla er i New York for å skyte en motekampanje inspirert av metropolens turistkjerner. Men ikke før han står midt i rammene av sine kommende bilder, bestemmer han seg for hvor bildene skal tas. Her har han valgt et spesielt kryss på Times Square. Foto: LINUS SUNDAHL-DJERF.
HARDT LYS; TRAVELT KRYSS: Erik Asla er i New York for å skyte en motekampanje inspirert av metropolens turistkjerner. Men ikke før han står midt i rammene av sine kommende bilder, bestemmer han seg for hvor bildene skal tas. Her har han valgt et spesielt kryss på Times Square. Foto: LINUS SUNDAHL-DJERF.Vis mer

Møt Tyra Banks' norske kjæreste

Hollywood-fotograf Erik Asla (50) var for ambisiøs for Norge. Nå jobber han med Madonna.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

(Magasinet): Erik Asla (50) myser skeptisk ut gjennom husbilvinduet mens han støtter et solbrunt og værbitt ansikt tungt i høyrehånda. Forbi ham bølger et menneskehav svøpt i neonfarger. I dag er Times Square Aslas lerret, men fotografen fra Drammen har ikke sovet godt i natt.

Litt fordi han akkurat har dundret gjennom 13 tidssoner, og ankommet et iskaldt New York via hans hjemby de siste atten åra, Los Angeles, fra et «superhemmelig fotooppdrag» i Sør-Korea.

Men mest fordi han sjelden slapper av natta før en fotoshoot, uansett om oppdragsgiveren er Madonna, New York Times, Calvin Klein eller som i dag, en halvkjent nederlandsk klesdesigner.

Han er ikke nervøs, det er bare så mye som kan gå galt når man ikke råder over verken temperatur, teknologi eller trafikanter. Asla kan bare stole på seg selv.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris: Uke kr 45,- Måned kr 79,- Kvartal kr 199,- År kr 729.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.
  • Abonnementet har ingen bindingstid. Du kan si det opp når som helst.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn