Du leser nå Dagbladet Pluss

Møtepunktet

De viktigste avgjørelsene starter ikke med verdenslederne, mener gjesteredaktør Jonas Gahr Støre (49). De starter i oppgangen der du bor.

RAUS PÅ KJÆRLIGHET: Mora til Jonas Gahr Støre ga ham selvtillit: - Hun var og er raus med kjærlighet, og har den evnen en mor kan ha til å si «Dette klarer du», selv når noe blir vanskelig.
RAUS PÅ KJÆRLIGHET: Mora til Jonas Gahr Støre ga ham selvtillit: - Hun var og er raus med kjærlighet, og har den evnen en mor kan ha til å si «Dette klarer du», selv når noe blir vanskelig.Vis mer

||| - Ja! Dette vil jeg, var det første Jonas Gahr Støre tenkte da forespørselen kom fra Magasinet.

Så kom tankespinnet. Ideene. De ble for mange. Hvordan velge? Det ble nesten umulig. Men på en skitur i påskefjellet sto det plutselig klart for ham:

— Den røde tråden i dette Magasinet skal være relasjoner. Vi blir til i møtet med andre. Alene er vi lite. Derfor er det møtene som interesserer meg, særlig mellom mennesker i det flerkulturelle Norge, men også møtet med kultur, natur og foreldre. Hva gjør det med oss?

Jeg vet ikke hva vi hadde ventet oss. Men at utenriksministeren skulle fokusere på det næreste, overrasket alle.

— I møtet mellom to mennesker oppstår det et felt der relasjonen utvikler seg. Hvis vi skal tro på menneskets evne til å utvikle gode samfunn, så begynner alt i det møtet.