Du leser nå Dagbladet Pluss

- Møter du en krokodille vil den svømme ved siden av deg til du er inne på grunna før den slår til

Risikerer livet for å fange fisk som du kan bruke som pynt i stua.

HÅNDARBEID: Dykkerne i Malawisjøen har ikke annet å hjelpe seg med enn et lite nett og sin egen kunnskap om livet i sjøen når de jakter på akvariefisk. Foto: OTTO VON MÜNCHOW
HÅNDARBEID: Dykkerne i Malawisjøen har ikke annet å hjelpe seg med enn et lite nett og sin egen kunnskap om livet i sjøen når de jakter på akvariefisk. Foto: OTTO VON MÜNCHOWVis mer

(Magasinet): Morgenbrisen er i ferd med å løye, og dovne småbølger klukker mot skutesiden mens Musa Kamendo (38) gjør seg klar for dagens andre dykk.

- Det er ikke så innviklet, sier den senesterke mannen og trekker fram et ark der bestillingen er ramset opp. Det står 19 fiskeslag på lista, og bak hvert slag står antall fisker dykkerne må få med seg hjem hvis de skal innkassere bonus.

- Det er bare å fange alt som står her, og få fisken levende med seg tilbake.

Dykkerkollegene hans ler. Ordet «bare» faller på sin egen urimelighet, med tanke på hvilket utstyr de har til rådighet og hvor mange timer de må være i vannet for å få haket av alt som står på lappen fra sjefen.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

    Du er nå inne på en Dagbladet Pluss-artikkel. Den kan du få tilgang til med et abonnement på Dagbladet Pluss.

    Dagbladet Pluss er enda mer av virkeligheten. Redaksjonen vår jobber hver dag for å gi deg kvalitetsartikler du bare må lese. Vi har satt dagsorden i over 150 år og er stolte av den prisbelønte journalistikken vår. Med et Dagbladet Pluss-abonnement får du både ferske premium artikler hver dag og tilgang til hele arkivet vårt. Det vil si alle avisene helt tilbake til 1869! Les Dagbladet Pluss på alle plattformer - både desktop, mobil og tablet - når du vil, hvor du vil.

E-avisa er inkludert hver dag

1 UKE*

Prøv Pluss

1 kr

(0,14 kr per dag)

KJØP 1 UKE*

Kjøp nå
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 UKE* 1 kr per første uke. 0,14 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper (55 kr/uke) , men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

1 MÅNED

99 kr

(3,33 kr per dag)

KJØP 1 MÅNED

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 MÅNED 99 kr per måned. 3,33 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper (99 kr/måned) , men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

3 MÅNEDER

249 kr

(2,77 kr per dag)

KJØP 3 MÅNEDER

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER 249 kr per 3 måneder. 2,77 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (249,-/kvartal) når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

6 MÅNEDER

449 kr

(2,49 kr per dag)

KJØP 6 MÅNEDER

Kjøp nå
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

6 MÅNEDER 449 kr per 6 måneder. 2,49 kr per dag.

Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

  • *Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris etter tilbudsperioden (55,-/uke)
  • Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.