Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Mer
Min side Logg ut
Du leser nå Dagbladet Pluss

- Møter ofte mennesker som føler seg presset til å dele intime detaljer ved sykdom, samlivsbrudd, og barnløshet

Tenk over hvem du betror deg til, råder parterapeut Bjørk Matheasdatter.

GOSSIP GIRLS: Ikke press. La folk få fortelle det de vil. Det er mulig å gi varme, omsorg og støtte uten å vite alle detaljer. Pass på at ikke menneskers problemer og vanskeligheter blir en underholdningsdimensjon i livet ditt, skriver Bjørk Matheasdatter. Foto: NTB scanpix
GOSSIP GIRLS: Ikke press. La folk få fortelle det de vil. Det er mulig å gi varme, omsorg og støtte uten å vite alle detaljer. Pass på at ikke menneskers problemer og vanskeligheter blir en underholdningsdimensjon i livet ditt, skriver Bjørk Matheasdatter. Foto: NTB scanpix Vis mer

«Bry deg!» Det hører vi ofte. Men hvilken mening ligger bak ordene? Det kommer an på hvilket ord som følger. Å bry seg med, eller å bry seg om. Det er to helt ulike holdninger.[bilde=1, right, eight]

Da jeg var barn hadde vi noen naboer som var så nysgjerrige at vi ungene bare kalte dem for Spør og Grav: «Har dere bare svart-hvitt tv, dere?», «Når kommer pappa hjem fra reisen?», «Er mammaen din frisk igjen?» Fortalte noen av oss at mamma fortsatt var syk, kom de ikke innom med litt mat eller en blomsterbukett. Men plutselig dukket det opp andre som hadde fått høre hvordan det sto til.

Selv om vi var små, merket vi at spørsmålene kom fra et helt annet sted enn en genuin omsorg for oss og våre familier. Spør og Grav, de brydde seg ikke om oss, men med oss.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

visa card Betal trygt med Visa eller Mastercard.

PLUSS TIL 1. AUGUST

HELGEKUPP

1 kr

(Fornyes automatisk til 249,-/kvartal)

KJØP PLUSS TIL 1. AUGUST

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

PLUSS TIL 1. AUGUST 1 kr Fornyes automatisk til 249,-/kvartal

*Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris (249,-/kvartal) etter tilbudsperioden. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

1 UKE

55 kr

(Fornyes automatisk til 55,-/uke)

KJØP 1 UKE

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 UKE 55 kr Fornyes automatisk til 55,-/uke

*Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris (55,-/uke) når perioden utløper. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

1 ÅR

LES LENGRE - BETAL MINDRE

795 kr

(Fornyes automatisk til 795,-/år)

KJØP 1 ÅR

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 ÅR 795 kr Fornyes automatisk til 795,-/år

Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris (795,-/år) etter tilbudsperioden når perioden utløper. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

VELKOMMEN TIL

Dagbladet Pluss

Takk for at du har kjøpt tilgang på Dagbladet Pluss
For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement
anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Du har allerede et gyldig abonnement.

For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement, anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Kjøpet ble avbrutt

Du valgte å kansellere kjøpet. Din konto ble ikke belastet. Vil du prøve igjen?