Moussaka

Lang tid, 4 pers.

3 auberginer 2 dl revet ostKjøttsaus: 400g malt lammekjøtt 2 ss olje 2løk 2 båter hvitløk 1 bunt persille 1 boks grovhakkede tomater 2 dl buljong 1/2ts timian 1/2 ts rosmarin 1/2- 1ts kanel. Hvit saus: 2ss smør 3ss hvetemel 4 dl melk 1/2 ts salt 1/4 ts hvit pepper 2egg Skjær auberginene i skiver. Strø over ca. 2ts salt. La stå i ca. 1/2time. Skyll saltet av, og tørk. Ha olje i stekepanna og brun auberginene på begge sider. Legg dem på et kjøkkenpapir. Til kjøttsausen finhakkes løk, hvitløk og persille. La frese i panna noen minutter. Ha så i lammedeigen og la den bli brun. Hell på buljong, grovhakkede tomater med lake, urter og krydder. La kjøttsausen trekke på svak varme i 35- 40 minutter. Lag hvit saus og rør inn to egg. Legg auberginer, kjøttsaus, hvit saus og ost lagvis i en smurt, ildfast form. Strø på ost. Stek på 225 °C i ca. 30 minutter. Opplysnings-kontoret for kjøtt.