Ny thai i byen:    Papaya bringer tilbake minner om backpackerturer til Thailand.Foto: Thomas Rasmus Skaug // Dagbladet
Ny thai i byen: Papaya bringer tilbake minner om backpackerturer til Thailand.Foto: Thomas Rasmus Skaug // DagbladetVis mer

Mye og mettende

Vi er alltid klare for å bli kjent med en ny thai i byen. Denne tas helst med hjem.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

- Servietter? Servitøren så undrende på dem. Robinson og Fredag satt ved et bord uten duk, i et ganske bråkete lokale, rett ved nedgangen til toalettene. Med bestikket lagt rett på bordet. Og med Singha-ølen skjenket i stusslige halvlitersglass av type brun bule. Nå hadde de kommet med en eksentrisk forespørsel.

Få minutter seinere var servitøren likevel tilbake. Ikke med én, men med fem servietter.

- Så forsmedelig med slapp service når det som faktisk ligger oppå tallerkenen er såpass godt, hvisket Robinson. Thailand er «det nye Syden» og thairestaurantene har snart tatt over for kinarestaurantenes hegemoni i Norge. Godt er det, med et så spennende, variert, sunt og intuitivt forståelig kjøkken, som formelig oser av sterke sauser, syrlige marinader og friske smaker.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • *Fornyes automatisk til ordinær pris etter gratisperioden (99 kr/mnd).
  • Alle abonnement fornyes automatisk når perioden utløper, men det er ingen bindingstid.
  • Du kan si det opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn