Du leser nå Dagbladet Pluss

Mykere nå

Erna Solberg (51) kommer til å feire den dagen mulla Krekar sitter på et fly ut av landet. Men at han fremdeles er her, gjør henne også litt stolt av landet sitt.

Smil til verden: Norges mest truede politiker er ikke redd. - Faktisk er det få som er så hyggelige mot meg nå som kurdere. Mange er sinte på Krekar, sier Erna Solberg.
Foto: Agnete Brun / Dagbladet
Smil til verden: Norges mest truede politiker er ikke redd. - Faktisk er det få som er så hyggelige mot meg nå som kurdere. Mange er sinte på Krekar, sier Erna Solberg. Foto: Agnete Brun / DagbladetVis mer

- Skulle jeg forholdt meg til trusler, hadde det ødelagt livet mitt, sier Erna Solberg.

Mulla Krekars nøyaktige ord var "Min død vil koste det norske samfunnet Om for eksempel Erna Solberg kaster meg ut av landet og er årsak til at jeg dør, så vil hun lide samme skjebne."

Han sier det bare var ment som en konstatering av fakta. Erna Solberg, og retten, oppfattet det som noe helt annet. Krekar ble dømt til fem års fengsel for trusler. Men saken er på ingen måte over. Krekar anket på stedet. Han begynner å få lang fartstid i rettssystemet.

- Så du sier at du ikke er redd?

- Jeg kan ikke alltid kikke meg over skuldrene, eller være redd alle med kurdisk utseende. Faktisk er det få som er så hyggelige mot meg nå som kurdere. Mange er sinte på Krekar.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

    Du er nå inne på en Dagbladet Pluss-artikkel. Den kan du få tilgang til med et abonnement på Dagbladet Pluss.

    Dagbladet Pluss er enda mer av virkeligheten. Redaksjonen vår jobber hver dag for å gi deg kvalitetsartikler du bare må lese. Vi har satt dagsorden i over 150 år og er stolte av den prisbelønte journalistikken vår. Med et Dagbladet Pluss-abonnement får du både ferske premium artikler hver dag og tilgang til hele arkivet vårt. Det vil si alle avisene helt tilbake til 1869! Les Dagbladet Pluss på alle plattformer - både desktop, mobil og tablet - når du vil, hvor du vil.

6 MÅNEDER*

UT ÅRET

60 kr

(0,33 kr per dag)

KJØP 6 MÅNEDER*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

6 MÅNEDER* 60 kr per 6 måneder. 0,33 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper (449 kr/6 månader) , men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

1 MÅNED*

PRØVEPERIODE

1 kr

(0,03 kr per dag)

KJØP 1 MÅNED*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 MÅNED* 1 kr per 1 måned. 0,03 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper (99 kr/måned) , men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

1 UKE

55 kr

(7,86 kr per dag)

KJØP 1 UKE

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 UKE 55 kr per uke. 7,86 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

3 MÅNEDER

249 kr

(2,76 kr per dag)

KJØP 3 MÅNEDER

Kjøp nå
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER 249 kr per 3 måneder. 2,76 kr per dag.

Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

  • *Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris etter tilbudsperioden (449,-/6 måneder; 99,-/måned)
  • Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.