Du leser nå Dagbladet Pluss

Én ting er burka på arbeidsplassen, men hva med badekåpe på naust?

Plagg for østlandspingler.

PINGLEPLAGG? På øya der jeg vokste opp gikk menn stort sett i kjeledress når de beveget seg i sjøkanten. De tok ikke morgenbad i morgenkåpe, skriver Kjartan Brügger Bjånesøy. Foto: COLOURBOX
PINGLEPLAGG? På øya der jeg vokste opp gikk menn stort sett i kjeledress når de beveget seg i sjøkanten. De tok ikke morgenbad i morgenkåpe, skriver Kjartan Brügger Bjånesøy. Foto: COLOURBOXVis mer

(Magasinet): - Folk må få kle seg som de vil, sa hun.

- Ett sted går grensen, sa jeg.

- Slutt. Det er egentlig du som er forfengelig i din streben etter å være så ujålete, sa hun.

Det var igjen tid for årets naustferie på Vestlandet. På vei over fjorder og fjell var det bare å finstille dialekten før siste ferjeturen. En ting er å forlate øya til fordel for Oslo for å bli journalist, en helt annen historie er det om du i tillegg begynner å rote med språket.

I årets sommerferie var det varslet opptil flere besøk. Øyfolket er rause mot vennene mine, også de fra Oslo, men for gjestenes eget beste var det én ting jeg måtte varsle om.

En vane i øst som her i vest er noe, ja, la oss kalle det eksotisk.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

    Du er nå inne på en Dagbladet Pluss-artikkel. Den kan du få tilgang til med et abonnement på Dagbladet Pluss.

    Dagbladet Pluss er enda mer av virkeligheten. Redaksjonen vår jobber hver dag for å gi deg kvalitetsartikler du bare må lese. Vi har satt dagsorden i over 150 år og er stolte av den prisbelønte journalistikken vår. Med et Dagbladet Pluss-abonnement får du både ferske premium artikler hver dag og tilgang til hele arkivet vårt. Det vil si alle avisene helt tilbake til 1869! Les Dagbladet Pluss på alle plattformer - både desktop, mobil og tablet - når du vil, hvor du vil.

3 MÅNEDER*

SOMMERKAMPANJE

50 kr

(0,56 kr per dag)

KJØP 3 MÅNEDER*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER* 50 kr per 3 måneder. 0,56 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (249kr/ kvartal når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

1 UKE*

PRØV GRATIS

0 kr

(0 kr per dag)

KJØP 1 UKE*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 UKE* 0 kr per uke 0 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper (55 kr/uke) , men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

1 UKE

55 kr

(7,86 kr per dag)

KJØP 1 UKE

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 UKE 55 kr per uke. 7,86 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

1 MÅNED**

Få med lørdagsavisa

1 kr

(0,03 kr per dag)

KJØP 1 MÅNED**

Kjøp nå
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 MÅNED** 1 kr per måned 0,03 kr per dag.

**Tilbudet gjelder abonnement på Dagbladet Pluss og Dagbladet Helgeavis. Abonnementet fornyes automatisk etter tilbudsperioden. Prisen ved fornyelse er inkl. 33% rabatt på begge abonnementene; Dagbladet Pluss (66 kr/mnd) og Helgeavisa (139 kr/mnd) så lenge man har begge abonnementene. Det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

  • * Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris etter tilbudsperioden (249kr/kvartal) (55kr/uke).
  • **Abonnementet fornyes til ordinær pris etter tilbudsperioden (165 kr/mnd, fordelt på Dagbladet Pluss 66 kr/mnd og Helgeavisa 99 kr/mnd)
  • Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.