Du leser nå Dagbladet Pluss

Nå er jeg drittlei av at knallhard kynisme forkles som innovasjon

Noen kaller det innovasjon. Jeg kaller det kynisk.

MANGLER: Pen, flat og effektiv - men med noen vesentlige mangler. iPhone 7, Apples nyeste vidunder som ble lansert i fjor, har ikke vanlig utgang til hodetelefoner. En bagatell for noen, grenseløst irriterende for andre. Spesielt alle som nylig har investert i nye, flotte hodetelefoner.  
MANGLER: Pen, flat og effektiv - men med noen vesentlige mangler. iPhone 7, Apples nyeste vidunder som ble lansert i fjor, har ikke vanlig utgang til hodetelefoner. En bagatell for noen, grenseløst irriterende for andre. Spesielt alle som nylig har investert i nye, flotte hodetelefoner.  Vis mer

«Hodetelefonene dine vil snart bli ubrukelige», kunne denne avisa melde for ei tid tilbake. Det handler om Apples nyeste vidunder, den siste dingsen absolutt alle troende «epleister» må ha, og som garantert lå under mange juletrær i fjor: iPhone7.

Telefonen er sikkert ypperlig. Men det som bekymrer, irriterer og som, ja, gjør meg forbanna, er at hard- og software-giganten Apple nok en gang har lansert et produkt som ikke er kompatibelt med standarden andre produsenter bruker. Sist var strøminntaket endret, nå er det uttaket til hodetelefoner som er endret, eller rettere: har forsvunnet.

Hvis du, som jeg, har investert i dyre, gode hodetelefoner, med eller uten «noise reduction»-teknologi, er det god grunn til å bli både oppgitt og irritert. Skal de kobles til din nye telefon, må du i beste fall investere i en ekstra overgang. Kanskje ikke noen katastrofe sånn i utgangspunktet, og så kan jeg jo også bare la være å kjøpe en iPhone7. Jo da, men problemet er at alle de andre mobiltelefonprodusentene har en tendens til å følge etter den amerikanske produsenten. Så på sikt har antakeligvis journalisten som skrev at de «gamle» hodetelefonene dine faktisk blir ubrukelige, helt rett.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss

    Du er nå inne på en Dagbladet Pluss-artikkel. Den kan du få tilgang til med et abonnement på Dagbladet Pluss.

    Redaksjonen vår jobber hver dag for å gi deg kvalitetsartikler du bare må lese. Vi har satt dagsorden i over 150 år og er stolte av den prisbelønte journalistikken vår. Med et Dagbladet Pluss-abonnement får du både ferske premium artikler hver dag og tilgang til hele arkivet vårt. Det vil si alle avisene helt tilbake til 1869! Les Dagbladet Pluss på alle plattformer - både desktop, mobil og tablet - når du vil, hvor du vil.

UT ÅRET*

KUN I SEPTEMBER

100 kr

(0,83 kr per dag)

KJØP UT ÅRET*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

UT ÅRET* 100 kr ut året. 0,83 kr per dag.

*Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris måned etter tilbudsperioden (99,-/måned) Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

1 UKE**

PRØV PLUSS

1 kr

(0,14 kr per dag)

KJØP 1 UKE**

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 UKE** 1 kr for første uke. 0,14 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (55kr/uke) når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

1 MÅNED

99 kr

(3,33 kr per dag)

KJØP 1 MÅNED

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 MÅNED 99 kr for 1 måned. 3,33 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (99,-/måned) når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

6 MÅNEDER

449 kr

(2,49 kr per dag)

KJØP 6 MÅNEDER

Kjøp nå
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

6 MÅNEDER 449 kr for 6 måneder. 2,49 kr per dag.

Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (449,-/6 mnd) når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

  • *Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris måned etter tilbudsperioden (99,-/måned) Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.
  • **Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris uke etter tilbudsperioden (55,-/uke) Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.
  • Øvrige abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.