MANGLER: Pen, flat og effektiv - men med noen vesentlige mangler. iPhone 7, Apples nyeste vidunder som ble lansert i fjor, har ikke vanlig utgang til hodetelefoner. En bagatell for noen, grenseløst irriterende for andre. Spesielt alle som nylig har investert i nye, flotte hodetelefoner.  
MANGLER: Pen, flat og effektiv - men med noen vesentlige mangler. iPhone 7, Apples nyeste vidunder som ble lansert i fjor, har ikke vanlig utgang til hodetelefoner. En bagatell for noen, grenseløst irriterende for andre. Spesielt alle som nylig har investert i nye, flotte hodetelefoner.  Vis mer

Nå er jeg drittlei av at knallhard kynisme forkles som innovasjon

Noen kaller det innovasjon. Jeg kaller det kynisk.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

«Hodetelefonene dine vil snart bli ubrukelige», kunne denne avisa melde for ei tid tilbake. Det handler om Apples nyeste vidunder, den siste dingsen absolutt alle troende «epleister» må ha, og som garantert lå under mange juletrær i fjor: iPhone7.

Telefonen er sikkert ypperlig. Men det som bekymrer, irriterer og som, ja, gjør meg forbanna, er at hard- og software-giganten Apple nok en gang har lansert et produkt som ikke er kompatibelt med standarden andre produsenter bruker. Sist var strøminntaket endret, nå er det uttaket til hodetelefoner som er endret, eller rettere: har forsvunnet.

Hvis du, som jeg, har investert i dyre, gode hodetelefoner, med eller uten «noise reduction»-teknologi, er det god grunn til å bli både oppgitt og irritert. Skal de kobles til din nye telefon, må du i beste fall investere i en ekstra overgang. Kanskje ikke noen katastrofe sånn i utgangspunktet, og så kan jeg jo også bare la være å kjøpe en iPhone7. Jo da, men problemet er at alle de andre mobiltelefonprodusentene har en tendens til å følge etter den amerikanske produsenten. Så på sikt har antakeligvis journalisten som skrev at de «gamle» hodetelefonene dine faktisk blir ubrukelige, helt rett.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Alle abonnement fornyes automatisk når perioden utløper, men det er ingen bindingstid.
  • Fornyelse skjer til ordinære priser.
  • Du kan si det opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn