Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Mer
Min side Logg ut
Du leser nå Dagbladet Pluss

Nå må vi slutte å tøye «regelstrikken»

Det er en grunn til at det er aldersgrenser på spill

FRITT FRAM? Foreldre har et ansvar når det handler om hva barna skal få lov til. Som å spille voldelige dataspill med høy aldersgrense. Foto: Scanpix NTB
FRITT FRAM? Foreldre har et ansvar når det handler om hva barna skal få lov til. Som å spille voldelige dataspill med høy aldersgrense. Foto: Scanpix NTB Vis mer

Da jeg var barn ville ikke foreldrene mine kjøpe videomaskin. Jeg tror de var skeptiske til all volden vi kunne oppdrive på videokioskene, og så var de generelt opptatt av at vi ikke skulle sitte for mye inne og se på tv.

I en periode maste jeg om at vi måtte ha det, for alle andre hadde det jo, men det ble ikke sånn. Noen av kompisene var ekstra heldige, for de hadde video på rommet. Da jeg var i slutten av barneskolen begynte noen av gutta å skryte av at de hadde skaffet seg krigsfilmer, og noen skrøt også av å ha tilgang på både porno og helt koko makabre voldsfilmer.

Som enhver skryteduell i skolegården, måtte det bevises. Jeg husker fortsatt guttegjengen som satt i måpende stillhet, mens det ble spolt fram til de drøyeste scenene av lemlestelser, krigsscener og nærfilming av kjønnsorganer. Det var som en fest i helvete. Og jeg husker fortsatt den blandede følelsen av å ha fått lov til å være med på noe stort, et slags hemmelig, ulovlig forbund med kompiser, men også angsten over om foreldrene mine kom til å finne det ut.

Sommertilbud på Dagbladet Pluss

De beste leseopplevelsene, guider og eksperttips!

3 MÅNEDER

SOMMERTILBUD - 80% rabatt

49 kr

(Fornyes automatisk til 249,-/kvartal)

KJØP 3 MÅNEDER

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER 49 kr Fornyes automatisk til 249,-/kvartal

*Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris (249,-/kvartal) etter tilbudsperioden. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

1 UKE

55 kr

(Fornyes automatisk til 55,-/uke)

KJØP 1 UKE

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 UKE 55 kr Fornyes automatisk til 55,-/uke

*Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris (55,-/uke) når perioden utløper. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

1 ÅR

795 kr

(Fornyes automatisk til 795,-/år)

KJØP 1 ÅR

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 ÅR 795 kr Fornyes automatisk til 795,-/år

Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris (795,-/år) når perioden utløper. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

  • Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris etter tilbudsperioden . Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

visa card Betal trygt med Visa eller Mastercard.

VELKOMMEN TIL

Dagbladet Pluss

Takk for at du har kjøpt tilgang på Dagbladet Pluss
For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement
anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Du har allerede et gyldig abonnement.

For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement, anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Kjøpet ble avbrutt

Du valgte å kansellere kjøpet. Din konto ble ikke belastet. Vil du prøve igjen?