+ Du leser nå Dagbladet Pluss

Nå må vi slutte å tøye «regelstrikken»

Det er en grunn til at det er aldersgrenser på spill

FRITT FRAM? Foreldre har et ansvar når det handler om hva barna skal få lov til. Som å spille voldelige dataspill med høy aldersgrense. Foto: Scanpix NTB
FRITT FRAM? Foreldre har et ansvar når det handler om hva barna skal få lov til. Som å spille voldelige dataspill med høy aldersgrense. Foto: Scanpix NTBVis mer

Da jeg var barn ville ikke foreldrene mine kjøpe videomaskin. Jeg tror de var skeptiske til all volden vi kunne oppdrive på videokioskene, og så var de generelt opptatt av at vi ikke skulle sitte for mye inne og se på tv.

I en periode maste jeg om at vi måtte ha det, for alle andre hadde det jo, men det ble ikke sånn. Noen av kompisene var ekstra heldige, for de hadde video på rommet. Da jeg var i slutten av barneskolen begynte noen av gutta å skryte av at de hadde skaffet seg krigsfilmer, og noen skrøt også av å ha tilgang på både porno og helt koko makabre voldsfilmer.

Som enhver skryteduell i skolegården, måtte det bevises. Jeg husker fortsatt guttegjengen som satt i måpende stillhet, mens det ble spolt fram til de drøyeste scenene av lemlestelser, krigsscener og nærfilming av kjønnsorganer. Det var som en fest i helvete. Og jeg husker fortsatt den blandede følelsen av å ha fått lov til å være med på noe stort, et slags hemmelig, ulovlig forbund med kompiser, men også angsten over om foreldrene mine kom til å finne det ut.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

    Du er nå inne på en Dagbladet Pluss-artikkel. Den kan du få tilgang til med et abonnement på Dagbladet Pluss.

    Dagbladet Pluss er enda mer av virkeligheten. Redaksjonen vår jobber hver dag for å gi deg kvalitetsartikler du bare må lese. Vi har satt dagsorden i over 150 år og er stolte av den prisbelønte journalistikken vår. Med et Dagbladet Pluss-abonnement får du både ferske premium artikler hver dag og tilgang til hele arkivet vårt. Det vil si alle avisene helt tilbake til 1869! Les Dagbladet Pluss på alle plattformer - både desktop, mobil og tablet - når du vil, hvor du vil.

4 MÅNEDER*

KUN I MAI 75% rabatt

100 kr

(0,83 kr per dag)

KJØP 4 MÅNEDER*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

4 MÅNEDER* 100 kr per 4 måneder. 0,83 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (99kr/måned) når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

UKE

Prøveperiode*

1 kr

(0,14 kr per dag)

KJØP UKE

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

UKE 1 kr per uke. 0,14 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (55kr/uke) når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

MÅNED

99 kr

(3,33 kr per dag)

KJØP MÅNED

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

MÅNED 99 kr per måned. 3,33 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

3 MÅNEDER

249 kr

(2,77 kr per dag)

KJØP 3 MÅNEDER

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER 249 kr per 3 måneder. 2,77 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

  • Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris.
  • *Fornyes til normalpris etter tilbudsperioden (99kr/måned) (55kr/uke).
  • Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.