Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Mer
Min side Logg ut
Du leser nå Dagbladet Pluss

Nå snakker spionen som avslørte Treholt: - Han var en av de verste KGB-spionene, og en skikkelig drittsekk

Les den utrolige historien om dobbeltagenten som avslørte Treholt, og hans dramatiske flukt fra Sovjetunionen etter at han ble avslørt av en amerikansk landsforræder.

AVSLØRT OG DØMT::  Oleg Antonovich Gordievskij er mannen som avslørte Arne Treholt. Bildet til høyre viserTreholt på vei ut av rettssalen
i juni 1985,etter å ha blitt dømt til 20 års fengsel for spionasje. Foto: Ian Rankin og NTB scanpix
AVSLØRT OG DØMT:: Oleg Antonovich Gordievskij er mannen som avslørte Arne Treholt. Bildet til høyre viserTreholt på vei ut av rettssalen i juni 1985,etter å ha blitt dømt til 20 års fengsel for spionasje. Foto: Ian Rankin og NTB scanpix Vis mer

[teaser]En varm julikveld i 1985 står en middelaldrende mann på fortauet ved Kutuzovsky Prospekt, en travel allé i hjertet av Moskva. I grå dress og grått slips ser han ut som en hvilken som helst annen sovjetisk borger. Han holder en plastpose i nevene. Den bærer den røde logoen til den britiske supermarkedkjeden Safeway.

Mannen er spion. En offiser og veteran i KGB som i årevis har fôret britisk etterretning med uvurderlige hemmeligheter fra dypt inne i den sovjetiske etterretningsmaskinen.

Ingen spion har gjort mer skade på KGB enn ham.

Stedet der han står har vært under overvåkning av den britiske etterretningstjenesten MI6 i årevis i påvente av akkurat dette øyeblikket. Posen er et signal:

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media

VELKOMMEN TIL

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

Takk for at du har kjøpt tilgang på Dagbladet Pluss
For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement
anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Du har allerede et gyldig abonnement.

For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement, anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Kjøpet ble avbrutt

Du valgte å kansellere kjøpet. Din konto ble ikke belastet. Vil du prøve igjen?