Du leser nå Dagbladet Pluss

Napolikomplekset

Hvordan lager man perfekt pizza i en potetnasjon?

Pizza for Pottit-Nprge: Vi nordmenn blir aldri napolitanere, så hvorfor ikke lage pizza av det kan vi best - poteter? Denne varianten har potet både oppå og i deigen. Foto: Mette Randem.
Pizza for Pottit-Nprge: Vi nordmenn blir aldri napolitanere, så hvorfor ikke lage pizza av det kan vi best - poteter? Denne varianten har potet både oppå og i deigen. Foto: Mette Randem.Vis mer

Etter at jeg var i Napoli i høst, har jeg fått alvorlige pizzakomplekser. Det er akkurat som om turen til de perfekte pizzaers rike har gjort meg mye dårligere, ikke bedre. Og det er ikke som om jeg har slurvet. Jeg har gjort alt etter boka; kjøpt inn den fineste bøffelmozzarellaen, jeg har laget deig etter alle kunstens regler, også med importert italiensk mel, og i mangel av de vidunderlige San Marzano-tomatene har jeg brukt de dyreste små cherrytomatene i sausen.

Og i mangel av en skikkelig vedfyrt pizzaovn, har jeg gjort alt som står i min makt for å oppnå et bra resultat med mitt eget utstyr; jeg demonterte brannalarmen, monterte en stein i bunnen av ovnen, og jeg har funnet måter å lure termostaten på ovnen min, slik at temperaturen nå sniker seg opp mot 400 grader.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

    Du er nå inne på en Dagbladet Pluss-artikkel. Den kan du få tilgang til med et abonnement på Dagbladet Pluss.

    Dagbladet Pluss er enda mer av virkeligheten. Redaksjonen vår jobber hver dag for å gi deg kvalitetsartikler du bare må lese. Vi har satt dagsorden i over 150 år og er stolte av den prisbelønte journalistikken vår. Med et Dagbladet Pluss-abonnement får du både ferske premium artikler hver dag og tilgang til hele arkivet vårt. Det vil si alle avisene helt tilbake til 1869! Les Dagbladet Pluss på alle plattformer - både desktop, mobil og tablet - når du vil, hvor du vil.

6 MÅNEDER*

UT ÅRET

60 kr

(0,33 kr per dag)

KJØP 6 MÅNEDER*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

6 MÅNEDER* 60 kr per 6 måneder. 0,33 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper (449 kr/6 månader) , men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

1 MÅNED*

PRØVEPERIODE

1 kr

(0,03 kr per dag)

KJØP 1 MÅNED*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 MÅNED* 1 kr per 1 måned. 0,03 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper (99 kr/måned) , men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

1 UKE

55 kr

(7,86 kr per dag)

KJØP 1 UKE

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 UKE 55 kr per uke. 7,86 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

3 MÅNEDER

249 kr

(2,76 kr per dag)

KJØP 3 MÅNEDER

Kjøp nå
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER 249 kr per 3 måneder. 2,76 kr per dag.

Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

  • *Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris etter tilbudsperioden (449,-/6 måneder; 99,-/måned)
  • Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.