- Når det er slutt, når de har flyttet ut, skjønner jeg hvor lykkelig jeg var

Ingen hadde forberedt Jens Stoltenberg (54) på det store savnet etter barna.

TIDSKLEMMA:  - Gjennom oppveksten deres har jeg levd litt for mye i at «jeg har hatt så mye å gjøre». Rekke barnehagen, rydde i huset, sliten om kvelden. Tidsklemma, sier Jens Stoltenberg. Foto: AGNETE BRUN
TIDSKLEMMA: - Gjennom oppveksten deres har jeg levd litt for mye i at «jeg har hatt så mye å gjøre». Rekke barnehagen, rydde i huset, sliten om kvelden. Tidsklemma, sier Jens Stoltenberg. Foto: AGNETE BRUNVis mer

(Magasinet): - Jeg drømmer om å være sammen med barna, slik som vi hadde det før.

Jens Stoltenberg sitter på brygga ved landstedet sitt på Hvaler og ser utover sommerharmonien: putrende båter mellom øyene, sol langs vannskorpa, en gressklipper som durer.

Ja, det er til og med fugler som kvitrer i det fjerne, mens hans snakker om Axel (24) og Catharina (20) som har forlatt redet.

- Da de var mindre pleide vi å kjøre båten ut til skjærene her og bade, plukke blåskjell, fiske og grille. Ut om morgenen, tilbake seint på kvelden. Det blir ikke det samme å gjøre det uten dem.

- Gjennom oppveksten deres har jeg levd litt for mye i at «jeg har hatt så mye å gjøre». Rekke barnehagen, rydde i huset, sliten om kvelden. Tidsklemma. Du skjønner?