Du leser nå Dagbladet Pluss

Når det personlige blir eksplosivt

Fortellingen om Hadia.

UPERSONLIG: Hadia Tajik holder alltid diskusjonen på et analytisk, rasjonelt og upersonlig nivå. Men så kom det et unntak. Foto: CHRISTIAN ROTH CHRISETENSEN
UPERSONLIG: Hadia Tajik holder alltid diskusjonen på et analytisk, rasjonelt og upersonlig nivå. Men så kom det et unntak. Foto: CHRISTIAN ROTH CHRISETENSENVis mer

«Pakkis» sto det skrevet med sprittusj tvers over den knallrøde russedressen til Hadia Tajik.

Om litt skulle hun reise til Oslo og få sin første storbyerfaring som journalist i Aftenposten. Men her står hun nå, på et jorde i hjemstedet Bjørheimsbygd med en låve i bakgrunnen, 18 år gammel.

Hva tenker hun? Hvordan forstår hun seg selv inn i et flerkulturelt Norge?

Hun har skrevet og skrevet for lokalavisa, forteller hun i denne valgkampvideoen fra 2009, om tvangsekteskap, integrering og rasisme. Om saker som har berørt og opprørt henne.

Men heldigvis har hun en klok lærer på videregående som sier at «du kan ikke skrive om bakgrunnen din hele tiden. Du må skrive om noe mer, da vil du få et mye lenger liv som skribent». Det rådet fulgte Hadia Tajik.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

    Du er nå inne på en Dagbladet Pluss-artikkel. Den kan du få tilgang til med et abonnement på Dagbladet Pluss.

    Dagbladet Pluss er enda mer av virkeligheten. Redaksjonen vår jobber hver dag for å gi deg kvalitetsartikler du bare må lese. Vi har satt dagsorden i over 150 år og er stolte av den prisbelønte journalistikken vår. Med et Dagbladet Pluss-abonnement får du både ferske premium artikler hver dag og tilgang til hele arkivet vårt. Det vil si alle avisene helt tilbake til 1869! Les Dagbladet Pluss på alle plattformer - både desktop, mobil og tablet - når du vil, hvor du vil.

6 MÅNEDER*

HELGEKUPP

60 kr

(0,33 kr per dag)

KJØP 6 MÅNEDER*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

6 MÅNEDER* 60 kr per 6 måneder. 0,33 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (449kr/ 6mnd når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

UKE*

Prøveperiode*

1 kr

(0,14 kr per dag)

KJØP UKE*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

UKE* 1 kr per uke. 0,14 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (55kr/uke) når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

UKE

55 kr

(7,86 kr per dag)

KJØP UKE

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

UKE 55 kr per uke. 7,86 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

3 MÅNEDER

249 kr

(2,77 kr per dag)

KJØP 3 MÅNEDER

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER 249 kr per 3 måneder. 2,77 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

  • Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (55kr/uke) (249kr/3mnd).
  • *Fornyes til normalpris etter tilbudsperioden (449kr/6mnd) (55kr/uke).
  • Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.