Når dør Pete Doherty?

Kate Moss\' kjæreste er Englands skandaleyndling.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Egentlig burde Pete Doherty vært et undergrunnsfenomen.

Bandene hans har solgt moderat med skiver, han er opptatt av undergrunnspoesi og obskur punk, og han liker ikke å snakke med pressen.

Men etter at han ble sammen med Kate Moss har narkoforbruket og de tallrike skandalene blitt førstesidestoff i alle Englands aviser.

Fenomenet Pete Doherty har blitt et freakshow uten paralleller i britisk musikkhistorie.

RUS OG AVLYSNINGER 13. august i år, kl. 17.05: En stor folkemengde har samlet seg ved Enga-scenen i Middelalderparken i Oslo.

Pete Dohertys Babyshambles skal etter planen gå på scenen under Øyafestivalen.

Egon Holstad og We-vokalist Thomas Feldberg er ment å introdusere bandet. I stedet annonserer de at Doherty ikke har ankommet, men at de håper han dukker opp senere.

Folk trekker på skuldrene. De fleste har lest om bandets utallige avlysninger de siste par månedene. Dagen før hadde politiet beslagelagt Babyshambles\' instrumenter, etter at bandet hadde spilt en ulovlig gig i London.

Imens sitter Pete Doherty i en glattcelle på Gardermoen. Han har blitt tatt med en brukerdose narkotika, og slipper ikke ut før tre timer senere.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer