Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Mer
Min side Logg ut
Du leser nå Dagbladet Pluss

- Når en mann sa han ville knulle meg, var det som en slurk med whisky

Leslie Jamison (35) var 21 år da hun vant sin første skrivepris på Harvard, 27 da hun debuterte som forfatter og 31 da hun skrev sin første bestselger. Store deler av tida var hun en minst like flink alkoholiker med et utømmelig behov for å bli begjært.

I de beste familier: Leslie Jamison har overprestert hele livet, og mener det skyldes både oppvekst og biologi. Foto: Geir Dokken
I de beste familier: Leslie Jamison har overprestert hele livet, og mener det skyldes både oppvekst og biologi. Foto: Geir Dokken Vis mer

Det er tidlig fredag ettermiddag i en hotellbar i Oslo. DJ–en har allerede startet festen, og bak disken fyller bartenderen opp et brett med Bloody Mary. Leslie Jamison bestiller en kaffe og manøvrerer barnevogna bort til et bord i hjørnet.

- Hva ville skjedd om du tok deg en drink nå?

- Det vet jeg ikke. Men jeg vet at det før eller siden ville føre til at hele livet mitt handlet om drikking igjen. At det bare ville være et spørsmål om hvor lang tid det ville ta, før jeg var besatt av spriten og tilbake i skammen.

Leslie Jamison er en av de fremste, unge essayister i USA. Hennes siste bok og bestselger, «The Recovering», er en slags antimemoar om hennes egen alkoholavhengighet og avrusning. Etter flere forsøk, ble Jamison edru da hun var 27. I motsetning til i tidligere bøker, har hun ikke jaktet på det unike og spesielle ved sin egen fortelling denne gangen. Det er derfor boka inkluderer historiene til menneskene hun har møtt gjennom Anonyme Alkoholikere (AA), og andre forfattere som har slitt med avhengighet.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

visa card Betal trygt med Visa eller Mastercard.

PLUSS TIL 1. AUGUST

HELGEKUPP

1 kr

(Fornyes automatisk til 249,-/kvartal)

KJØP PLUSS TIL 1. AUGUST

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

PLUSS TIL 1. AUGUST 1 kr Fornyes automatisk til 249,-/kvartal

*Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris (249,-/kvartal) etter tilbudsperioden. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

1 UKE

55 kr

(Fornyes automatisk til 55,-/uke)

KJØP 1 UKE

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 UKE 55 kr Fornyes automatisk til 55,-/uke

*Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris (55,-/uke) når perioden utløper. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

1 ÅR

LES LENGRE - BETAL MINDRE

795 kr

(Fornyes automatisk til 795,-/år)

KJØP 1 ÅR

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 ÅR 795 kr Fornyes automatisk til 795,-/år

Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris (795,-/år) etter tilbudsperioden når perioden utløper. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

VELKOMMEN TIL

Dagbladet Pluss

Takk for at du har kjøpt tilgang på Dagbladet Pluss
For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement
anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Du har allerede et gyldig abonnement.

For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement, anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Kjøpet ble avbrutt

Du valgte å kansellere kjøpet. Din konto ble ikke belastet. Vil du prøve igjen?