Desserthimmel: Gjester på den italienske restauranten «Tre Galli» i Stortingsgata kan glede seg til desserten.
Foto: Jo Straube / Dagbladet
Desserthimmel: Gjester på den italienske restauranten «Tre Galli» i Stortingsgata kan glede seg til desserten. Foto: Jo Straube / DagbladetVis mer

Når enden er god

«Tre Galli» har noe så sjeldent som utsikt til Spikersuppa og servitører som snakker flytende italiensk.

-Førsteklasses utsikt, smiler Fredag idet spiseparet tar plass ved bordet på den italienske restauranten «Tre Galli».

-Ja, ut av vinduet, så. Men hovedutsikten min er til restaurantens flatskjerm. Riktignok står TV-ene ofte på i søreuropeiske restauranter, men her er det for elegant, sier Robinson.

I sommerhalvåret har «Tre Galli», som egentlig holder til i andre etasje over Christiania Teater, flyttet ned i teaterfoajeen på gateplan. Glasset i de doble dørene strekker seg fra tak til gulv.

Trekronene vaier i vinden i Spikersuppa, og folk og trikk haster forbi.

Det er ingen andre i restauranten.

Servitøren, som mest sannsynlig er helnorsk, ønsker velkommen på italiensk før han finner fram menyene. Til bordet kommer brød med striper av olivenolje og balsamico.

Dagbladet Pluss – de beste historiene

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet på PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.
  • Abonnementet har ingen bindingstid. Du kan si det opp når som helst.
  • Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris, og løper til du sier opp.
  • Ordinære priser: Uke kr 45,- Måned kr 79,- Kvartal kr 199,- År kr 729,-

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn