Når far får fødselsdepresjon

Da danske Thomas Magleby (31) fikk barn ble han aggressiv og innesluttet. Årlig rammes også 4000 norske menn av fødselsdepresjon.

Fornøyd far: På grunn av depresjonen solgte Thomas og Jane huset de bodde i, og kjøpte seg en mer lettstelt leilighet. Familien på fire bor nå i Brøndby Strand utenfor København, og Thomas tilbringer mye tid sammen med barna. - Vi koser oss masse. Det er så gøy å være sammen med dem, sier han.
Fornøyd far: På grunn av depresjonen solgte Thomas og Jane huset de bodde i, og kjøpte seg en mer lettstelt leilighet. Familien på fire bor nå i Brøndby Strand utenfor København, og Thomas tilbringer mye tid sammen med barna. - Vi koser oss masse. Det er så gøy å være sammen med dem, sier han. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Jeg skrek «hold munn» til babyene og ønsket de langt vekk. Hodet ble fylt av dumme tanker. Tanker om at jeg var udugelig som far, forteller Thomas Magleby. Bilbatteriselgeren er en bredskuldret mann, bortimot to meter høy, med biceps dekket av tatoveringer. Nå sitter han ved siden av kona Jane (28) i den lille sofaen i leiligheten deres i forstaden Brøndby Strand, tjue kilometer vest for København. Over paret henger innrammede portretter av tvillingene Asja og Philip (3). - Jeg synes ikke jeg er noe mindre mann fordi jeg innrømmer at jeg har hatt en fødselsdepresjon, sier Thomas. - Snarere tvert imot.

Har du en aID-konto? Logg inn her
Du kan nå betale med

Pluss gir deg tilgang til daglige premiumartikler, eAvisa, Magasinet og mye mer.

Introduksjonstilbud til deg som er ny abonnent: Få tilgang til Dagbladet Pluss for kun 1 krone for første måned. Deretter får du hele 30% rabatt ved hver fornyelse - så lenge du vil.

55,-

1 uke

(Fornyes automatisk til 55,-/uke)
Introduksjonstilbud

1,-

1 måned

(Fornyes automatisk til 69,-/måned)

249,-

3 måneder

(Fornyes automatisk til 249,-/kvartal)

Alle abonnement fornyes til ordinær pris etter tilbudsperioden
Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:
ArtboardCreated with Sketch.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer