Du leser nå Dagbladet Pluss

Når fordommer og uvitenhet blender

Ensidig artikkel om Iran, skriver norsk-iraner.

VALG I SOMMER: 12. juni går iranerne til presidentvalg. Her er støttespillerne til utfordrer Mir Hossein Mousavi samlet for å høre ham tale i Tabriz. Bildet ble tatt på mandag denne uka. Foto: AP/Hasan Sarbakhshian
VALG I SOMMER: 12. juni går iranerne til presidentvalg. Her er støttespillerne til utfordrer Mir Hossein Mousavi samlet for å høre ham tale i Tabriz. Bildet ble tatt på mandag denne uka. Foto: AP/Hasan SarbakhshianVis mer

|||  •Les også: Det persiske paradoksIdet jeg forutsetter at Dagbladet.nos Astrid Meland har oversatt dansk til norsk på riktig måte, har Weekendavisens Anne Libak sin artikkel «Det persiske paradoks» (publisert i Dagbladet mandag 25.05.2009) en slik form at det første ordet jeg finner best beskrivende for hennes «reportasje» er fiendtlig — overfor det iranske folket. Det neste ordet er misunnelig — overfor det iranske folket.

Før jeg begynner det egentlige svaret, vil jeg benytte samme ytringsfriheten til å forsyne leseren (og Anne Libak) med en gruppe av eksempler på hvor lett det egentlig er å forvandle det positive til det negative for å presentere en nasjon på den mest negative måten som Anne Libak (med sine tilsynelatende «godt skjulte» undertoner) gjør. Jeg er derfor nødt til i min presentasjon av eksemplene å bruke samme retorikk og ikke minst «logikk» som Anne Libak i sin artikkel har brukt:

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

    Du er nå inne på en Dagbladet Pluss-artikkel. Den kan du få tilgang til med et abonnement på Dagbladet Pluss.

    Dagbladet Pluss er enda mer av virkeligheten. Redaksjonen vår jobber hver dag for å gi deg kvalitetsartikler du bare må lese. Vi har satt dagsorden i over 150 år og er stolte av den prisbelønte journalistikken vår. Med et Dagbladet Pluss-abonnement får du både ferske premium artikler hver dag og tilgang til hele arkivet vårt. Det vil si alle avisene helt tilbake til 1869! Les Dagbladet Pluss på alle plattformer - både desktop, mobil og tablet - når du vil, hvor du vil.

6 MÅNEDER*

UT ÅRET

60 kr

(0,33 kr per dag)

KJØP 6 MÅNEDER*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

6 MÅNEDER* 60 kr per 6 måneder. 0,33 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper (449 kr/6 månader) , men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

1 UKE*

PRØVEPERIODE

0 kr

(0 kr per dag)

KJØP 1 UKE*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 UKE* 0 kr per 1 uke. 0 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper (55 kr/uke) , men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

1 MÅNED

99 kr

(3,33 kr per dag)

KJØP 1 MÅNED

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 MÅNED 99 kr per 1 måned. 3,33 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

3 MÅNEDER

249 kr

(2,76 kr per dag)

KJØP 3 MÅNEDER

Kjøp nå
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER 249 kr per 3 måneder. 2,76 kr per dag.

Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

  • *Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris etter tilbudsperioden (449,-/6 måneder; 55,-/uke)
  • Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.