+ Du leser nå Dagbladet Pluss

- Når jeg først får et anfall, blir jeg i løpet av sju minutter bedre til å joike enn Mari Boine

Forskjellen er, ifølge Torkjell Berulfsen, at hun går i platestudio mens han går på veggen.

GUTTEN I RØYKEN: Torkjell Berulfsen merker at han har blitt mer andpusten de siste åra. - Riktignok kan det ha noe med to-tre millioner Teddy opp gjennom åra å gjøre, sier han. Foto: SONDRE STEEN HOLVIK
GUTTEN I RØYKEN: Torkjell Berulfsen merker at han har blitt mer andpusten de siste åra. - Riktignok kan det ha noe med to-tre millioner Teddy opp gjennom åra å gjøre, sier han. Foto: SONDRE STEEN HOLVIKVis mer

(Dagbladet): - Når det blir mange tagninger og mange bilder, er jeg glad for at det ikke er pornofilmer jeg vanligvis spiller inn, utbryter Torkjell Berulfsen (70) der han står standhaftig ved roret om bord på skipet Fram. 

Fotografen knipser og Berulfsen poserer. Svetteperlene glinser i panna til den 196 centimeter høye NRK-veteranen. Det er visst slutt på den tida da fotografene selv måtte betale for filmrullen, knipset tre bilder og takket for seg, bemerker han.

Det grå håret er fint kjemmet til siden, den lyseblå blazeren er nettopp kjøpt i Nice, rundt halsen har han en liten gullradio og på innerlomma ligger pipa på vent. Jo, da. Han kan godt innrømme at han er et litt jålete luksusdyr.