Du leser nå Dagbladet Pluss

- Når jeg reiser alene blir jeg en irrasjonell katastrofetenker

Ting kan gå galt, skriver Hallgeir Opedal.

STRESSENDE:  For meg er å reise å finne riktig buss, tog, fly, og ikke komme for seint. Bekymringene slår inn kvelden i forveien. Har jeg stilt vekkerklokka? Kommer jeg til å rekke toget? Flyet? Bussen? Har jeg billetter og pass? Alt sjekkes, flere ganger, skriver Hallgeir Opedal. Foto: TORE SANDBERG
STRESSENDE: For meg er å reise å finne riktig buss, tog, fly, og ikke komme for seint. Bekymringene slår inn kvelden i forveien. Har jeg stilt vekkerklokka? Kommer jeg til å rekke toget? Flyet? Bussen? Har jeg billetter og pass? Alt sjekkes, flere ganger, skriver Hallgeir Opedal. Foto: TORE SANDBERGVis mer

MAGASINET (Dagbladet): Søvnig søndag morgen i Amsterdam. Byen har ristet av seg den hektiske natta, og durende kostemaskiner suger opp restene, sigarettsneiper, ølbokser, matrester.

Kafébord settes ut, parasoller slås opp. Suvenirstativer rulles ut, kanalbåter spyles. Det er en mild og vennlig atmosfære i den liberale kanalbyen. Harmoni. Ro.

Men hva er det med han der?

En lyshåret middelaldrende mann haster travelt gjennom gatene, slepende på en klaprende trillekoffert. Hvorfor har han det så travelt? Hvor skal han?

Jo, det er Hallgeir Opedal som skal rekke toget til Brüssel, og det er bare 42 minutter til det går.

«Å reise er å leve»

Men da har jo Opedal god tid. Togstasjonen ligger bare tre minutter unna.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

    Du er nå inne på en Dagbladet Pluss-artikkel. Den kan du få tilgang til med et abonnement på Dagbladet Pluss.

    Dagbladet Pluss er enda mer av virkeligheten. Redaksjonen vår jobber hver dag for å gi deg kvalitetsartikler du bare må lese. Vi har satt dagsorden i over 150 år og er stolte av den prisbelønte journalistikken vår. Med et Dagbladet Pluss-abonnement får du både ferske premium artikler hver dag og tilgang til hele arkivet vårt. Det vil si alle avisene helt tilbake til 1869! Les Dagbladet Pluss på alle plattformer - både desktop, mobil og tablet - når du vil, hvor du vil.

6 MÅNEDER*

UT ÅRET

60 kr

(0,33 kr per dag)

KJØP 6 MÅNEDER*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

6 MÅNEDER* 60 kr per 6 måneder. 0,33 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper (449 kr/6 månader) , men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

1 UKE*

PRØVEPERIODE

0 kr

(0 kr per dag)

KJØP 1 UKE*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 UKE* 0 kr per 1 uke. 0 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper (55 kr/uke) , men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

1 MÅNED

99 kr

(3,33 kr per dag)

KJØP 1 MÅNED

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 MÅNED 99 kr per 1 måned. 3,33 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

3 MÅNEDER

249 kr

(2,76 kr per dag)

KJØP 3 MÅNEDER

Kjøp nå
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER 249 kr per 3 måneder. 2,76 kr per dag.

Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

  • *Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris etter tilbudsperioden (449,-/6 måneder; 55,-/uke)
  • Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.