Du leser nå Dagbladet Pluss

- Når jeg treffer folk for første gang sier de ofte forbauset: «Å, du er hyggelig, jo!»

Hun er blitt stemplet som kald i hele sitt voksenliv og stått i sentrum av høstens største offentlige krangel. Er det snart fred å få for Nobel-komiteens leder Kaci Kullmann Five (64)?

KORTKLIPT: Da kreften rammet, røk både hår og spenne. - Jeg prøvde å gjøre sykdommen til en så liten del av livet som mulig. Foto: © Ilja Hendel / NTB scanpix
KORTKLIPT: Da kreften rammet, røk både hår og spenne. - Jeg prøvde å gjøre sykdommen til en så liten del av livet som mulig. Foto: © Ilja Hendel / NTB scanpixVis mer

Noen minutter før klokka elleve den 9. oktober satt journalister og fotografer fra hele verden nok en gang i foajeen til Nobelinstituttet på Frogner og lyttet utålmodig etter knaking fra den buede døra. På den andre siden av treverket sto Kaci Kullmann Five og stakk seg med en nål i fingertuppen.

Hun hadde spist den halve brødskiva hun smurte med seg på kjøkkenbenken hjemme i Bærum. For sikkerhets skyld sto et stort glass appelsinjus klart ved siden av mikrofonen, slik det har gjort når Five opptrer offentlig helt siden hun fikk diabetes som 29-åring.

- Men så er det slik at adrenalin omdanner fett til sukker.

Og jeg hadde ganske høy adrenalinproduksjon, sier hun.

- Det var under kontroll. Men det er klart jeg gruet meg. Vanligvis forbereder jeg meg ved å prøvelese høyt for mannen min, Carsten, særlig når jeg skal holde tale på engelsk. Men akkurat denne talen kunne han jo ikke få høre et eneste ord av.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

    Du er nå inne på en Dagbladet Pluss-artikkel. Den kan du få tilgang til med et abonnement på Dagbladet Pluss.

    Dagbladet Pluss er enda mer av virkeligheten. Redaksjonen vår jobber hver dag for å gi deg kvalitetsartikler du bare må lese. Vi har satt dagsorden i over 150 år og er stolte av den prisbelønte journalistikken vår. Med et Dagbladet Pluss-abonnement får du både ferske premium artikler hver dag og tilgang til hele arkivet vårt. Det vil si alle avisene helt tilbake til 1869! Les Dagbladet Pluss på alle plattformer - både desktop, mobil og tablet - når du vil, hvor du vil.

E-avisa er inkludert hver dag

1 UKE*

Prøv Pluss

1 kr

(0,14 kr per dag)

KJØP 1 UKE*

Kjøp nå
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 UKE* 1 kr per første uke. 0,14 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper (55 kr/uke) , men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

1 MÅNED

99 kr

(3,33 kr per dag)

KJØP 1 MÅNED

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 MÅNED 99 kr per måned. 3,33 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper (99 kr/måned) , men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

3 MÅNEDER

249 kr

(2,77 kr per dag)

KJØP 3 MÅNEDER

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER 249 kr per 3 måneder. 2,77 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (249,-/kvartal) når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

6 MÅNEDER

449 kr

(2,49 kr per dag)

KJØP 6 MÅNEDER

Kjøp nå
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

6 MÅNEDER 449 kr per 6 måneder. 2,49 kr per dag.

Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

  • *Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris etter tilbudsperioden (55,-/uke)
  • Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.