Når oppdager barn hvilken legning de har?

Seksuell legning, sier du. La oss først dvele litt ved dette begrepet – for hva innebærer det egentlig?

MANGFOLD: Rundt 95% av befolkningen oppfatter seg være heterofile eller «straighte». Om lag 5% av befolkningen opplever seg som «skeive», og underkategoriene av skeive viser et rikt mangfold, skriver bente Træen. Foto: Shutterstock / NTB Scanpix
MANGFOLD: Rundt 95% av befolkningen oppfatter seg være heterofile eller «straighte». Om lag 5% av befolkningen opplever seg som «skeive», og underkategoriene av skeive viser et rikt mangfold, skriver bente Træen. Foto: Shutterstock / NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Når vi bruker begrepet seksuell legning ligger det til grunn at vi ser på hvem vi fantaserer om, tenner på, har sex med og forelsker oss i, som noe genetisk og uforanderlig. Så enkelt er det imidlertid ikke. Det finnes nok av beviser på det motsatte, nemlig at hvem vi fantaserer om, tenner på, har sex med og forelsker oss i kan variere ettersom hvilken situasjon vi befinner oss i og gjennom livsløpet. Derfor er det mer korrekt å snakke om seksuell orientering enn om seksuell legning.

Med Dagbladet Pluss kan du dykke ned i en verden av eksklusivt innhold som berører, beriker og begeistrer

Kom tett på de sterke historiene. Bli med på innsiden og bak fasaden. Ta gode valg i hverdagen ved hjelp av våre tips, tester og guider.

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer