Når teppet går opp, er Thorbjørn Harr (33) sjefen

AKTUELL: Spiller i Brand på festspillene i Bergen og på Nationaltheatret.

BOR : Oslo

Hvorfor bør folk komme seg til Nationaltheatret for å se Brand?

- Jeg tror denne forestillingen kan skape de små øyeblikkene av magi mellom scene og sal som vi skuespillere hungrer etter. Det er kanskje ikke en forestilling du bør slentre innom på en dårlig dag. Den krever noe av deg, og det er vel i Brand sin ånd. Og så er det jo verdt å komme for å se Sven Nordins kraftprestasjon, og Maria Bonnevie sitt renskårne talent.

Trives du best på scenen eller på lerretet? - Det er to ganske forskjellige arbeidsprosesser. Jeg er veldig takknemlig for at jeg har fått sjansen til å jobbe med begge deler. Men hvis jeg sluttet som skuespiller er det nok teateret jeg vil savne mest.

Hva er den største forskjellen?

- Film har en tøffere følelse av teamarbeid. Som skuespiller på film er du først i en rekke av prosesser som fører fram til resultatet. På teatret er det skuespilleren som har det siste ordet. Regissøren bestemmer i prøveperioden, men når teppet går opp, er det du som er sjefen.

Hvordan ser din perfekte søndag ut?

Foto: AGNETE BRUN
Foto: AGNETE BRUN Vis mer

- Egg og bacon. Tur med familien. Og ingen dårlig samvittighet for noe som skulle vært ordnet.

Hvor reiste du sist?

- Sør-Afrika. Dro med hele familien i seks uker. Det var en stor opplevelse. Det er den nye likestillingen. Mor er hjemme aleine i barselpermisjonen. I pappapermen drar hele familien på tur. Fantastisk.

Hva er ditt favorittreisemål?

- Argentina. Der var vi forrige pappaperm. Men da hadde jeg hatt to måneder av permisjonen på egen hånd først, altså.

Og i Norge?

- Vi skal til Lofoten i sommer, og det gleder jeg meg til.

Tenker du på miljøet når du flyr?
- Tja. Jeg har aldri vurdert å droppe fly for miljøets skyld dessverre. Men jeg kunne gjerne betalt en høyere miljøavgift.

Når teppet går opp, er Thorbjørn Harr (33) sjefen

Hva driver du med på fritida?

- Jeg har fått meg hobby for første gang i livet. Jeg har blitt veldig opptatt av fotografi. Og holder fortsatt av en eller annen merkelig grunn på med analog film.

Hvor ofte trener du?

- En, kanskje to ganger i uka.

Hva løper du 60-meteren på?

- Var strengt tatt litt treig på 60-meteren på skolen, og siden det har jeg latt stoppeklokka ligge. Er vel mer en langdistansemann.

Hvor mange steder har du bodd?

- New York og Oslo. Ferdig med det. Vi som er fra byen ler av alle som kommer utenfra som unge, og som flytter tilbake i samme sekund de får barn. Strengt tatt gjorde vel jeg det samme i mindre skala. Hadde en herlig tid på Torshov, men flyttet rett tilbake til Frogner da det ble alvor.

Hvilke fem ting redder du ut hvis det begynner å brenne?

- Kone og barn. Fotoalbumene, saksofonen og klokka mi.

Hva var det siste du fikset sjøl?

- Jeg er ekstremt dårlig til å fikse og ordne. Har rett og slett ingen interesse for det. Det siste jeg prøvde å fikse var kjøleskapet. Å skifte dekk på bilen er vel det eneste jeg ordner selv. Forsøker å opprettholde en viss grad av maskulin verdighet.

Hva gjør du de siste fem minuttene før gjestene kommer?

- Tenner stearinlys.