Når tro flytter fjell

688 meter med stein skiller Carolina Bustos (26) fra ektemannen Raul (40). Over gruva i Chile går gråt, glede og intriger hånd i hånd.

INNESPERRET: De 33 gruvearbeiderne venter nå på at det enorme boret av typen Schramm TI30, som vanligvis brukes til å bore vannbrønner, skal frigjøre dem fra tilholdsstedet 688 meter nede i fjellet. Foto: SCANPIX
INNESPERRET: De 33 gruvearbeiderne venter nå på at det enorme boret av typen Schramm TI30, som vanligvis brukes til å bore vannbrønner, skal frigjøre dem fra tilholdsstedet 688 meter nede i fjellet. Foto: SCANPIXVis mer

||| - Han er den heldigste uheldige mannen i hele verden, sier Carolina Bustos.

Hun snakker om ektemannen Raul (40), som er en av de 33 arbeiderne som mirakuløst overlevde da flere lag av kobber- og gullgruva San Jose raste sammen 5. august i år. Over en måned seinere befinner de innesperrede seg fortsatt i gruva, omtrent sju kilometer inn i fjellsiden - 688 meter under bakken. Det er anslått at de i alle fall vil være innesperret i to til fire måneder til - noe som gjør gruvedramaet til det lengste i moderne historie.

Dette er en øde del av Atacama-ørkenen, et av verdens tørreste steder. Likevel føles stedet som en oase. Her har omtrent 400 slektninger av de fangede gruvearbeiderne bosatt seg. De sover i telt og biler, og har organisert seg i en leir de kaller «Camp Hope».De fleste har innfunnet seg med at det vil ta minst tre måneder før de igjen får se sine kjære.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Tilgang til hele papiravisa og Magasinet på PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisbelønte reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag

6 MÅNEDER*

Påskekupp

60 kr

(0,33 kr per dag)

KJØP 6 MÅNEDER*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

6 MÅNEDER* 60 kr per 6 måneder. 0,33 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (449,-/6mnd) når gratisperioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

UKE

55 kr

(7,86 kr per dag)

KJØP UKE

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

UKE 55 kr per uke. 7,86 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

3 MÅNEDER

249 kr

(2,77 kr per dag)

KJØP 3 MÅNEDER

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER 249 kr per kvartal. 2,77 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

MÅNED

Prøveperiode*

1 kr

(0,03 kr per dag)

KJØP MÅNED

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

MÅNED 1 kr per måned. 0,03 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (99kr/mnd) når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

  • Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris.
  • * Fornyes til normalpris etter tilbudsperioden (449kr/6måneder) (99kr/mnd).
  • Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.