Når villmannen våkner

Med den omstridte Nokas-dokumentaren er NRKs Arne O. Holm (48) tilbake i rampelyset han en gang måtte rømme fra.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

-  DET ER LITT SYKT. Men jeg skal gi deg historien.

Påtroppende «Brennpunkt»-redaktør Arne Oscar Holm lener seg framover i skinnsofaen på kafeen Min Plass i Bodø. Han er sliten. Som vanlig ser han ikke ut. Det svære håret, alt skjegget, tennene stablet hulter til bulter, fillete bukser. Holm forteller om de siste dagene. Dager som har vært preget av reising mellom familiehytta på Hamarøy utenfor Bodø og NRK-kontoret i Oslo.

Han skulle ha sittet på hytta og skrevet bok. I høstferien skulle familien ha kommet for å besøke pappa. Men så er det denne Nokas-dokumentaren han er ansvarlig for, og Arne kommer seg aldri av gårde. Familien reiser på hytta mens Arne blir sittende i Oslo og jobbe. Onsdag i forrige uke tar han likevel et fly til Bodø. Han har fått beskjed om at dokumentaren må utsettes.

-  Men idet jeg går om bord på flyet får jeg beskjed om at vi skal sende det likevel. Jeg har skjønt at det går den veien, men er så jævla gira på å komme meg nordover. Så jeg flyr til Bodø og kjører bilen til hytta i et vanvittig uvær. Dette er natt til torsdag, og siden familien reiser tilbake til Oslo søndag, begynner det å haste dersom jeg skal få sett dem. Og så, på vei til hytta, krasjer jeg med en elg.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer