Nasjonalistene truer med ny krig

Planen for Kosovos uavhengighet legges fram i dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I DAG VIL den tidligere finske presidenten Martti Ahtisaari offentliggjøre sin plan for Kosovos fremtidige status, etter intense forhandlinger og utstrakt diplomati i mer enn et år. Planen skal legges fram for myndighetene i Pristina og Beograd.

Forrige uke la Ahtisaari fram forslaget for kontaktgruppen for Kosovo, der Russland, USA, Storbritannia, Frankrike, Tyskland og Italia er med.

Og mens den 17 000 mann store KFOR-styrken i Kosovo forbereder seg på uro, er serbiske politikere skeptiske til den forestående planen for den krigsherjede og omstridte tidligere provinsen i Jugoslavia.

ONSDAG GJORDE talsmenn for statsminister Vojislav Kostunicas parti, det serbiske demokratiske partiet (SSD) det klart at de mener Serbia må kutte alle diplomatiske bånd til land som anerkjenner Kosovos uavhengighet.

Ifølge AP har de serbiske radikale nasjonalistene, som fikk flest seter i nasjonalforsamlingen ved valget tidligere denne måneden, truet med nye militære angrep mot Kosovo dersom provinsen erklærer uavhengighet.

Vojislav Seselj som er lederen for de radikale nasjonalistene, er tiltalt for krigsforbrytelser ved domsstolen i Haag.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer