Storbynatt: Lokalene til Maaemo og utsikten til Bjørvikas høyhus i glass og betong gir en følelse av å være i New York.
Storbynatt: Lokalene til Maaemo og utsikten til Bjørvikas høyhus i glass og betong gir en følelse av å være i New York.Vis mer

Naturtalent

Heløkologiske Maaemo ligger bra an til å nå målet sitt om å bli en internasjonal gourmetsnakkis.

Ved grytene står Esben Holmboe, som har vært innom luksuskjøkken som Feinschmecker, Le Canard og Oro. Med seg på laget har han både restaurantsjefen og vinansvarlig fra Eyvind Hellstrøms nedlagte Bagatelle.

På menyen står en 9-retter, enten du vil eller ikke. Kveldens første appetittvekkere serveres på en stor, tung stein. Dandert på berget ligger munnfuller av rå reke, hirsegrøt og fennikel med lakrissmør.

Like etter kommer østersemulsjon, med svak smak av dill, selleri og pepperrot.

-Utsøkt, roser Robinson.

-Lokalene og utsikten gir meg følelsen av å være i New York, kommenterer Fredag.

Der ute i mørket, utenfor de store vinduene, kan spiseparet se Bjørvikas høyhus i glass og betong, en snøhvit designbru og jernbanelinjer på kryss og tvers.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet på PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.
  • Abonnementet har ingen bindingstid. Du kan si det opp når som helst.
  • Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris, og løper til du sier opp.
  • Ordinære priser: Uke kr 45,- Måned kr 79,- Kvartal kr 199,- År kr 729,-

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn