Morgenfugl: Anniken Hauglie har en enorm oppgave foran seg som arbeids- og sosialminister. Stillingen innebærer blant annet å få orden på Nav. - Jeg står opp litt før klokka seks og jobber i én time for å være à jour, før jeg vekker barna.  Foto: Anita Arntzen / Dagbladet
Morgenfugl: Anniken Hauglie har en enorm oppgave foran seg som arbeids- og sosialminister. Stillingen innebærer blant annet å få orden på Nav. - Jeg står opp litt før klokka seks og jobber i én time for å være à jour, før jeg vekker barna. Foto: Anita Arntzen / DagbladetVis mer

- Nav er firkanta og byråkratisk

Slik skal arbeidsminister Anniken Hauglie få orden på Nav.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

De åtte personene som sto oppstilt i grusen på Slottsplassen 16. desember i fjor, smilte så godt de kunne. Linda Hofstad Helleland sto til venstre og matchet tittelen kulturminister med et sjal i klare jordfarger. Ved siden av Erna, den nye innvandringsministeren Sylvi Listhaug - hun hadde allerede knyttet nevene. Elisabeth Aspaker hadde tatt på seg vanter og forberedte seg kanskje på hvordan det er å stå ute i EU-kulda i Brussel.

Per Sandberg, som i sin politikergjerning aldri har snakket om verken torsk eller lodde, følte segmuligens litt som en fisk på land der han sto med blikket vendt bort fra fotografen. 

Helt til høyre, og fra partiet Høyre, med frisk farge i kinnene, mørk kåpe og en svart, skinnende håndveske, sto Anniken Hauglie (43), tidligere byråd i Oslo for sosiale tjenester, seinere for kunnskap og utdanning.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris: Uke kr 45,- Måned kr 79,- Kvartal kr 199,- År kr 729.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.
  • Abonnementet har ingen bindingstid. Du kan si det opp når som helst.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn