New Orleans lever

En gammel favoritt har fått ny adresse.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

-  DET ER ALLTID en viss risiko knyttet til å oppsøke gamle venner, sa Fredag. -  Har man fremdeles noe felles, noe nytt å snakke om, eller vil det bare dreie seg om det som en gang var?

Robinson og Fredag var glade i gamle New Orleans, da restauranten holdt til i et knøttlite kjellerlokale i Universitetsgata. Da var det ofte vanskelig å få bord, men det som kom på bordet var alltid godt. Det var flere enn Robinson og Fredag som beklaget at den stengte for noen år siden.

Men nå har den åpent igjen, i nye lokaler, men med de samme eierne.

-  Forhåpentligvis er det samme kvalitet på maten som før, sa Robinson.

DET KREOLSKE, eller cajunske, kjøkken stammer fra området rundt Mississippi-deltaet i de frodige sørstatene, og baserer seg på franske, indianske og afrikanske tradisjoner. Det er deilig, syndig mat, så fjernt fra Fedon-tvangs-trøya og Roede-diktaturet du kan komme. Jambalaya, tiger ribs, gumbo og mudpie er ikke bare klassiske retter, det er ord som er deilige å ytre, ord proppfulle av forventning om smakssterke kulinariske opplevelser.

-  Menyen er ikke spesielt stor, men jo, det høres absolutt godt ut, sa Robinson og valgte Shrimp Salsa (salat av scampi, tomat og chili på hvetetortilla, kr 85) til forrett og Southern Style Tiger Ribs (hickoryrøykt svineribbe med maisstuing, kålsalat, barbequesaus og friterte potetbåter, kr 198) til hovedrett.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer