Du leser nå Dagbladet Pluss

New York Marathon kan bli Christians (32) største seier - eller det siste han gjør

Utfordrer den alvorlige sykdommen.

MOTBAKKELØP: Cystisk fibrose-syke Christian Lawley (til venstre) har en lungekapasitet på 56 prosent, og bruker livet sitt på å kjempe for livet. De seierne han får, er uhyre viktige for ham. Samtidig koster de ham svindyrt. Her sammen med løpekompis Steffen Greve Økland. Foto: Jørn H Moen
MOTBAKKELØP: Cystisk fibrose-syke Christian Lawley (til venstre) har en lungekapasitet på 56 prosent, og bruker livet sitt på å kjempe for livet. De seierne han får, er uhyre viktige for ham. Samtidig koster de ham svindyrt. Her sammen med løpekompis Steffen Greve Økland. Foto: Jørn H MoenVis mer

MAGASINET (Dagbladet): Januar, 2003. Lungene er tette av slim, og han puster ikke lenger. Christian Lawley ligger livløs i senga på et luksuriøst hotell i Thailand.

Ved siden av ham er Elin, sykepleieren han møtte for første gang fem måneder tidligere, som han falt pladask for.

Nå er hun rådvill. Like før de reiste, fikk han en antibiotikakur som ikke fungerte. Norge var kaldt, og de bestemte seg for å få litt sol og varme på kroppen.

- Det var så nær døden som det kunne blitt, og forhåpentligvis vil bli, sier Christian Lawley.

Elin Lawley (39), som han i dag er gift med på tiende året, hvisker nesten når hun snakker om hendelsen.

- Det var så mange tanker som gikk gjennom hodet. Kommer jeg til å få ham med meg hjem i live, eller får jeg ham med meg i en kiste?

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

    Du er nå inne på en Dagbladet Pluss-artikkel. Den kan du få tilgang til med et abonnement på Dagbladet Pluss.

    Dagbladet Pluss er enda mer av virkeligheten. Redaksjonen vår jobber hver dag for å gi deg kvalitetsartikler du bare må lese. Vi har satt dagsorden i over 150 år og er stolte av den prisbelønte journalistikken vår. Med et Dagbladet Pluss-abonnement får du både ferske premium artikler hver dag og tilgang til hele arkivet vårt. Det vil si alle avisene helt tilbake til 1869! Les Dagbladet Pluss på alle plattformer - både desktop, mobil og tablet - når du vil, hvor du vil.

E-avisa er inkludert hver dag

1 UKE*

Prøv Pluss

1 kr

(0,14 kr per dag)

KJØP 1 UKE*

Kjøp nå
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 UKE* 1 kr per første uke. 0,14 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper (55 kr/uke) , men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

1 MÅNED

99 kr

(3,33 kr per dag)

KJØP 1 MÅNED

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 MÅNED 99 kr per måned. 3,33 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper (99 kr/måned) , men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

3 MÅNEDER

249 kr

(2,77 kr per dag)

KJØP 3 MÅNEDER

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER 249 kr per 3 måneder. 2,77 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (249,-/kvartal) når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

6 MÅNEDER

449 kr

(2,49 kr per dag)

KJØP 6 MÅNEDER

Kjøp nå
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

6 MÅNEDER 449 kr per 6 måneder. 2,49 kr per dag.

Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

  • *Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris etter tilbudsperioden (55,-/uke)
  • Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.