Niåring i utakt

Foreldrene synes det er synd at datteren blir stående utenfor gjengen. Me er det henne eller seg selv de prøver å hjelpe?

Familieterapeut Jesper Juul svarer hver lørdag på lesernes spørsmål om familieliv, barneoppdragelse, parforhold. Er du mamma, pappa, kjæreste ung eller barn og har du spørsmål send det til: jesper.juul@dagbladet.no Illustrasjon: Lisa Aisato
Familieterapeut Jesper Juul svarer hver lørdag på lesernes spørsmål om familieliv, barneoppdragelse, parforhold. Er du mamma, pappa, kjæreste ung eller barn og har du spørsmål send det til: jesper.juul@dagbladet.no Illustrasjon: Lisa Aisato Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

INNLEGG:

Vi har en nydelig datter på snart ni år, som går i andre klasse. Hun har en søster på 23 som har flyttet ut, og er derfor litt «enebarn». Jenta vår er blid og i godt humør, og liker godt å leke både med andre og på egen hånd. I det siste har vi likevel merket at hun flere ganger har følt at hun er holdt litt utenfor i jenteflokken i klassen. Datteren vår sier at «hun leker bare med seg selv eller med guttene», men vi merker tydelig at det begynner å gå inn på henne. Hun har aldri vært utagerende, og har vært den stille jenta som kom godt overens med alle. Men vi ser oftere og oftere at hun ikke inviteres med i forskjellige sammenhenger. For eksempel på fotballtrening - da står hun bare og venter, mens de andre finner sammen.

Har du en aID-konto? Logg inn her
Du kan nå betale med

Med Dagbladet Pluss kan du dykke ned i en verden av eksklusivt innhold som berører, beriker og begeistrer

Kom tett på de sterke historiene. Bli med på innsiden og bak fasaden. Ta gode valg i hverdagen ved hjelp av våre tips, tester og guider.

29,-

1 uke

(Fornyes automatisk til 29,-/uke)

79,-

1 måned

(Fornyes automatisk til 79,-/måned)
Billigst

179,-

3 måneder

(Fornyes automatisk til 179,-/kvartal)

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:
ArtboardCreated with Sketch.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer