Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Mer
Min side Logg ut

Nicolai Cleve Broch

Skuespiller Nicolai Cleve Broch (26) får gode kritikker for TV-serien «Lekestue». Men det morsomste han har gjort, skjedde likevel langt fra scenen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Har du det bra nå? {ndash}Veldig bra. Hvorfor? {ndash}Fordi «Lekestue» er blitt så godt mottatt. Ikke minst av mamma. Det er veldig viktig, siden hun er min strengeste kritiker. Hva var det første du tenkte da du våknet i dag morges?{ndash}Faens katt. Den har en lei tendens til å rive ned alt fra skrivebordet på soverommet mitt. Jeg har forsøkt å kaste ham ut, men da skriker han så mye at han vekker hele nabolaget. Så jeg kommer nok til å våkne med den samme tanken i overskuelig framtid. Hva er meningen med livet? {ndash}Hvis det finnes noen mening, er den godt skjult. Hva er det morsomste du har gjort? {ndash}Da jeg scoret i B-finalen i Norway Cup i 1988. Jeg spilte back, det dølleste du kan spille, på Røa og hadde ikke for vane å score. Men etter en corner landet ballen rett foran beina mine. Jeg lukket øynene og lot det stå til. Bare flaks. Men vi tapte likevel. Er det noe du angrer på i livet? {ndash}Jeg er altfor ung til å angre på noe. Hvis du fikk en million kroner, hva ville du brukt dem på? {ndash}Jeg ville gitt dem til en som virkelig trengte dem. Bare kødda! Nei, jeg ville kjøpt meg noe skikkelig kult {ndash} og totalt meningsløst. Hvordan vil du bli husket? {ndash}Som mannen som overgikk seg selv. En som tøyde sitt talent maksimalt. Hvilket ord er du drittlei? {ndash}«Lissom». Det sniker seg inn foran, bak og midt i setninger og betyr ingen ting. Hva tenner deg, engasjerer deg og provoserer deg? {ndash}Det er Vålerenga. Ikke noe mer å si om det. Hvilket yrke, bortsett fra ditt eget, kunne du tenkt deg å prøve? {ndash}Det måtte være spiss på Vålerenga. Ikke back. Hvilken ekstrem egenskap skulle du ønske du hadde? {ndash}Ballteft. Bortsett fra det, har jeg alltid drømt om å være helt rå i kampsport. Hvis himmelen fantes, hva ville du likt at Gud sa idet du ankom? {ndash}Nicolai, jeg vet du aldri har trodd på meg og burde nok vært sint. Men for å være helt ærlig er det greit. Jeg skjønner jeg virker ganske usannsynlig.

Hele Norges coronakart