Nikolai Astrup kan ikke utstå at formuen hans blir et tema

- Det er veldig forstyrrende, selvfølgelig, sier den ferske ministeren.

Nikolai Astrup kan ikke utstå at formuen hans blir et tema
Publisert

– Jeg elsker ikke portrettintervjuer, forkynner Nikolai Astrup.

184 strøkne centimeter i blådress lener seg tilbake i kontorsofaen. Astrup slenger høyrebeinet over venstre, folder armene og skuer gjennom brilleglass med et avventende uttrykk.

17. januar var utviklingsministeren blant statsrådene som ble mest nedlesset i blomster på Slottsbakken etter utnevnelsen av den nye regjeringen. Lederen av Oslo Høyre har lenge vært ansett som en kommende kronprins i partiet, men har så langt vært forbigått ved tidligere statsrådsutnevnelser. Fem dager seinere sitter altså allergikeren her, i sitt nye, blomsterfrie kontor i Utenriksdepartementet. På de fem dagene har mye skjedd. Vi skal komme tilbake til Høyres skred av #metoo-varsler. Men først, for å løsne litt på snippen til Norges rikeste politiker – som i det siste har fått mer oppmerksomhet rundt sine 337 mil­lioner kroner, enn politikken han ønsker å gjennomføre:

Med Dagbladet Pluss kan du dykke ned i en verden av eksklusivt innhold som berører, beriker og begeistrer

Kom tett på de sterke historiene. Bli med på innsiden og bak fasaden. Ta gode valg i hverdagen ved hjelp av våre tips, tester og guider.

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer