Niku Jaga-kjøtt og poteter

4 porsjoner.

600 g tynne skiver av mørbrad eller flatbiff 2 ts olje 500 g poteter i terninger 1 løk i terninger 2 gulrøtter i tynne skiver 6 dl vann 3-4 ss sukker 5 ss sake eller hvitvin 5-6 ss soyasaus 1 dl grønne erter eller sukkererter. Dette er en tradisjonell hverdagsmiddag i Japan- ikke så ulik den norske lapskausen.

Varm oljen i en jerngryte, og brun kjøttet til det får en gyllen fin farge. Tilsett poteter, løk og gulrot. La dette surre i ca. to minutter. Ha i vann og la det koke under lokk til poteter og gulrøtter er gjennomkokte, 10-15 minutter. Tilsett sukker og vinen. La det koke videre ca. 5 minutter. Ha i soyasausen, senk varmen og la det småkoke ca. 20 minutter uten lokk til kraften er nesten helt kokt inn. Tilsett erter eller sukkererter de 2- 3 siste minuttene av koketiden.

Server med ris eller nudler. Og litt ekstra soyasaus er et naturlig tilbehør i det asiatiske kjøkken. (Opplysningskontoret for kjøtt) Lyst på noe annet? Se alle mattipsene!