Nivåheving

Jeg elter deig ikke lenger.

ELTEFRITT: Fristende, nybakt landbrød - helt uten å elte deigen. Tida for timesvis med knaing er over, mener Andreas Viestad. Her får du oppskriften på et eltefritt brød. Det eneste du trenger er væske, tid og en solid jerngryte.
ELTEFRITT: Fristende, nybakt landbrød - helt uten å elte deigen. Tida for timesvis med knaing er over, mener Andreas Viestad. Her får du oppskriften på et eltefritt brød. Det eneste du trenger er væske, tid og en solid jerngryte. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

||| Når jeg ser tilbake på det aller beste brødet jeg har bakt, fyller det meg med et visst vemod. I flere omganger over en tretimersperiode eltet jeg deigen. Mens deigen hevet bygget jeg en egen liten bakerovn inni komfyren min, med murstein spesialinnkjøpt for anledningen.

Etter å ha slått opp brødet, ventet mer, og formet det til store runde brød, satt jeg brødene inn i ovnen, og så helte jeg en kopp vann ut på mursteinene, for at det skulle bli nok damp til at brødet skulle rekke å heve seg før det stivnet.

Med Dagbladet Pluss kan du dykke ned i en verden av eksklusivt innhold som berører, beriker og begeistrer

Kom tett på de sterke historiene. Bli med på innsiden og bak fasaden. Ta gode valg i hverdagen ved hjelp av våre tips, tester og guider.

39,-

1 uke

(Fornyes automatisk til 39,-/uke)

79,-

1 måned

(Fornyes automatisk til 79,-/mnd)
Billigst

179,-

3 måneder

(Fornyes automatisk til 179,-/kvartal)

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer