+ Du leser nå Dagbladet Pluss

Nivåheving

Jeg elter deig ikke lenger.

ELTEFRITT: Fristende, nybakt landbrød - helt uten å elte deigen. Tida for timesvis med knaing er over, mener Andreas Viestad. Her får du oppskriften på et eltefritt brød. Det eneste du trenger er væske, tid og en solid jerngryte.
ELTEFRITT: Fristende, nybakt landbrød - helt uten å elte deigen. Tida for timesvis med knaing er over, mener Andreas Viestad. Her får du oppskriften på et eltefritt brød. Det eneste du trenger er væske, tid og en solid jerngryte.Vis mer

||| Når jeg ser tilbake på det aller beste brødet jeg har bakt, fyller det meg med et visst vemod. I flere omganger over en tretimersperiode eltet jeg deigen. Mens deigen hevet bygget jeg en egen liten bakerovn inni komfyren min, med murstein spesialinnkjøpt for anledningen.

Etter å ha slått opp brødet, ventet mer, og formet det til store runde brød, satt jeg brødene inn i ovnen, og så helte jeg en kopp vann ut på mursteinene, for at det skulle bli nok damp til at brødet skulle rekke å heve seg før det stivnet.

Og brødet ble fantastisk! Av en eller annen mystisk grunn kollapset det ikke, slik det hadde gjort ved en rekke liknende forsøk tidligere, i stedet hevet det seg oppover! Oppover! Inni var luftbollene akkurat så store og ujevne at det liknet ganske mye på mitt favorittbrød fra Åpent Bakeri. Hva så om stekeovnen aldri var det samme etterpå! (Varmeelementet nederst i ovnen tålte ikke blandingen av den intense varmen under mursteinene og koppen med vann.) Hva så om flere av mursteinene sprakk, og brannalarmen gikk klokka to på natta!

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

    Du er nå inne på en Dagbladet Pluss-artikkel. Den kan du få tilgang til med et abonnement på Dagbladet Pluss.

    Dagbladet Pluss er enda mer av virkeligheten. Redaksjonen vår jobber hver dag for å gi deg kvalitetsartikler du bare må lese. Vi har satt dagsorden i over 150 år og er stolte av den prisbelønte journalistikken vår. Med et Dagbladet Pluss-abonnement får du både ferske premium artikler hver dag og tilgang til hele arkivet vårt. Det vil si alle avisene helt tilbake til 1869! Les Dagbladet Pluss på alle plattformer - både desktop, mobil og tablet - når du vil, hvor du vil.

4 MÅNEDER*

KUN I MAI 75% rabatt

100 kr

(0,83 kr per dag)

KJØP 4 MÅNEDER*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

4 MÅNEDER* 100 kr per 4 måneder. 0,83 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (99kr/måned) når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

UKE

Prøveperiode*

1 kr

(0,14 kr per dag)

KJØP UKE

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

UKE 1 kr per uke. 0,14 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (55kr/uke) når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

MÅNED

99 kr

(3,33 kr per dag)

KJØP MÅNED

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

MÅNED 99 kr per måned. 3,33 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

3 MÅNEDER

249 kr

(2,77 kr per dag)

KJØP 3 MÅNEDER

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER 249 kr per 3 måneder. 2,77 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

  • Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris.
  • *Fornyes til normalpris etter tilbudsperioden (99kr/måned) (55kr/uke).
  • Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.