Nodeegave

For ett år siden fikk de sushi i toppklasse. Denne gang styrte Robinson og Fredag utenom Japan, og det gikk nesten like bra.

- Er det ett sted begrepet crossover virkelig passer, må det være her.

I likhet med søsterrestauranten Dinner, blandes asiatiske og kontinentale smaker og ingredienser på Nodee. Her kan du finne både soyasaus, østerssaus og olivenolje i én og samme rett. Det har åpenbart falt i smak. Bare evige optimister møter opp uten å ha bestilt bord god tid i forveien.

- Her skal man ikke lide av bestemmelsesvegring, sa Fredag og lot blikket gli over uendelige sider med sushi, sashimi, makiruller og annet japansk snadder.

- Hvis vi forholder oss til den andre menyen, slik vi skal i dag, er ikke utvalget veldig stort, sa Robinson.

Med forrige besøk friskt i minne, klarte ikke Fredag helt å gjøre det.

Derfor ble det Mixed Sashimi New Style (kr 150) til forrett på den siden av bordet, etterfulgt av Long Ha Lobsterplate (kr 265) til hovedrett.

Robinson holdt seg til planen og bestilte Dim Sum kurv (kr 105) til forrett og The Great Bandoeng - grillet kjempescampi og kalv - til hovedrett (kr 252).

Servitørene er stadig både ekstremt elskverdige og effektive, samt kunnskapsrike, både på mat og vin. Det siste bød ikke på store utfordringer denne kvelden, både Robinson og Fredag valgte kinesisk øl.

SUSHI ELLER EI: På Nodee spiller det ingen rolle om du velger å spise maten rå, stekt eller kokt. Det smaker uansett ypperlig. Da kan man leve med at det koster litt ekstra. Foto: SIGURD FANDANGO
SUSHI ELLER EI: På Nodee spiller det ingen rolle om du velger å spise maten rå, stekt eller kokt. Det smaker uansett ypperlig. Da kan man leve med at det koster litt ekstra. Foto: SIGURD FANDANGO Vis mer

Som på Dinner er de fleste rettene szechuan-inspirerte. Det betyr godt krydret. Styrkegraden «mild» er som regel mer enn nok til å få smaksløkene til å stå i stram giv akt. Da er det litt bortkastet å bruke mye penger på dyre, franske dråper.

Forretten til Fredag var som forventet: Nydelig. Råfriske kamskjell, hamachi (en tunfiskvariant), ørret og hummer fikk Fredag til å minnes forrige besøk, som resulterte i seks stjerner.

Hvor vanskelig det er å lage sashimi kan diskuteres. Kynikere mener at så lenge man har en skarp kniv, gode råvarer og estetisk sans, er det ingen stor utfordring for kjøkkenet. Dem om det. Men sausen, som var en kombinasjon av tradisjonell japansk ponzusaus og europeisk olivenolje, var uansett et spennende supplement.

Robinsons små dim sum-delikatesser, to dampede og to friterte dumplings fylt med reker, svinekjøtt og grønnsaker, var også varierte, både i konsistens og i smak.

- Dette er slett ikke verst, konstaterte Fredag. På tallerkenen lå en sjenerøs porsjon hummer, et pent stykke breiflabb, kongereker, kamskjell og grønnskjell. Samt ymse lett wokede grønnsaker i det servitøren avslørte var en italienskinspirert tomatsaus.

- Ypperlig kombinasjon av øst og vest, konkluderte Fredag.

Robinson var litt skuffet over spiddet med kalvekjøtt. Det var litt mye stekt. Men til gjengjeld var de overdimensjonerte scampiene ekstremt saftige. En blanding av asparges, shitake- og enokisopp, rødløk og søtpoteter, var også et hyggelig følge.

Desserten, sjokoladefondant og pannacotta, pluss friske frukter og is, feide det lille som måtte finnes av tvil til side.

Nodeegave

- Hyggelig miljø, upåklagelig service, spennende og variert meny. Det er ikke gratis å spise her, men det forholdsvis høye prisnivået er ikke vanskelig å forsvare, mente Robinson.

- Likevel holder jeg en knapp på godsakene fra den japanskinspirerte menyen, sa Fredag.

- Et luksusproblem, men neste gang velger vi sushibaren, ikke sant? ■

robinson&fredag@dagbladet.no