Den usynlige sorgen: - Kanskje tror folk at sorgen er over. Kanskje tror de at sorgen er mindre og glir fortere forbi, når døden er ventet. Kanskje finnes det en forventning om at vi ikke skal sørge for lenge over en sakte død som betraktes som en del av livet.

 Illustrasjonsfoto: Scanpix
Den usynlige sorgen: - Kanskje tror folk at sorgen er over. Kanskje tror de at sorgen er mindre og glir fortere forbi, når døden er ventet. Kanskje finnes det en forventning om at vi ikke skal sørge for lenge over en sakte død som betraktes som en del av livet. Illustrasjonsfoto: ScanpixVis mer

Noen ganger er døden så naturlig at det blir unaturlig

- Det er snart ett år siden moren min døde. Det er nesten like lenge siden noen har spurt meg om hvordan jeg har det med det.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

«Hun var jo gammel og hadde vært syk lenge», sa han, og la alvorlig til: «Det var kanskje godt at hun fikk slippe nå».

Det er snart ett år siden moren min døde. Det er nesten like lenge siden noen har spurt meg om hvordan jeg har det med det.

Kanskje tror folk at sorgen er over. Kanskje tror de at sorgen er mindre og glir fortere forbi, når døden er ventet. Kanskje finnes det en forventning om at vi ikke skal sørge for lenge over en sakte død som betraktes som en del av livet.

Det er annerledes med den dramatiske døden og den alt for unge døden. Vi forstår at uventet død kan utløse livskriser, og at sorgen kan være så stor at det lenge ikke er plass til noe annet. Jeg opplever fortsatt at folk bryr seg, sju år etter at et familemedlem som skulle og burde ha levd så mye lenger, ble tatt fra oss. Det gjør godt at han ikke blir glemt. Godt, at folk spør, fordi de forstår at livet aldri blir det samme, og at sorgen og savnet og sinnet plutselig kan ramme som lynnedslag mange år etter.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Alle abonnement fornyes automatisk når perioden utløper, men det er ingen bindingstid.
  • Fornyelse skjer til ordinære priser.(*Ukepris er 55 kr/uke)
  • Du kan si det opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn