Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Mer
Min side Logg ut
Du leser nå Dagbladet Pluss

Noen ganger er Viestad skikkelig norsk i smakene og lager barbecue med honning, dill og gran

Denne uken gir Andreas Viestad deg oppskrifter på northern barbecue-oksebryst med chili, real nordic barbecue og nordisk coleslaw.

Godt signal: Det viktigste med northern barbecue ligger i røyken. Foto: Mette Randem
Godt signal: Det viktigste med northern barbecue ligger i røyken. Foto: Mette Randem Vis mer

Ah, den moderne norske vinteren, med holke og mørke, kulde og brå værskifter. Får du ikke lyst til å gå ut og grille? Det får jeg. Dette er tida for real northern barbecue.

Har du ikke hørt om det?

La meg ta deg med til rettens opprinnelse: Hvis du spoler tida noen måneder tilbake, og noen titalls grader lenger sør og vest, kommer du til en lat seinsommerdag et sted i Oklahoma, Mississippi eller North Carolina.

Det er «rednecks, white socks and Blue Ribbon beer», som det heter i Johnny Russell-sangen. Og fra barbecue-piten lukter det røyk og kjøtt. Det er her det hele startet.

Southern barbecue er noe helt spesielt. Det er ikke som den norske sommerens hyttegrilling, med tennvæske og sviing av kjøtt og øyenbryn. Heller ikke som argentinsk asado med enorme bål.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss

Du er nå inne på en Dagbladet Pluss-artikkel. Den kan du få tilgang til med et abonnement på Dagbladet Pluss.

1 UKE*

PRØV PLUSS FOR 1 KRONE

1 kr

(0,14 kr per dag)

KJØP 1 UKE*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 UKE* 1 kr 1 uke. 0,14 kr per dag

*Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris etter tilbudsperioden (55,-/uke) når perioden utløper. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

1 MÅNED

99 kr

(3,3 kr per dag)

KJØP 1 MÅNED

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 MÅNED 99 kr 1 måned. 3,3 kr per dag

*Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (99,-/måned) når perioden utløper. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

3 MÅNEDER

249 kr

(2,76 kr per dag)

KJØP 3 MÅNEDER

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER 249 kr 3 måneder. 2,76 kr per dag

*Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris etter tilbudsperioden (249kr/kvartal) når perioden utløper. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

  • *Abonnementet fornyes automatisk til ordinærpris etter tilbudsperioden (55,-/uke). Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.
  • Alle abonnementet fornyes automatisk til ordinærpris. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

visa card Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media

VELKOMMEN TIL

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

Takk for at du har kjøpt tilgang på Dagbladet Pluss
For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement
anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Du har allerede et gyldig abonnement.

For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement, anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Kjøpet ble avbrutt

Du valgte å kansellere kjøpet. Din konto ble ikke belastet. Vil du prøve igjen?