Godt signal: Det viktigste med northern barbecue ligger i røyken. Foto: Mette Randem
Godt signal: Det viktigste med northern barbecue ligger i røyken. Foto: Mette RandemVis mer

Noen ganger er Viestad skikkelig norsk i smakene og lager barbecue med honning, dill og gran

Denne uken gir Andreas Viestad deg oppskrifter på northern barbecue-oksebryst med chili, real nordic barbecue og nordisk coleslaw.

Ah, den moderne norske vinteren, med holke og mørke, kulde og brå værskifter. Får du ikke lyst til å gå ut og grille? Det får jeg. Dette er tida for real northern barbecue.

Har du ikke hørt om det?

La meg ta deg med til rettens opprinnelse: Hvis du spoler tida noen måneder tilbake, og noen titalls grader lenger sør og vest, kommer du til en lat seinsommerdag et sted i Oklahoma, Mississippi eller North Carolina.

Det er «rednecks, white socks and Blue Ribbon beer», som det heter i Johnny Russell-sangen. Og fra barbecue-piten lukter det røyk og kjøtt. Det er her det hele startet.

OPPSKRIFTER: Ukentlig gir Andreas Viestad sine beste oppskrifter til Dagbladets lesere. Foto: Christian Roth Christensen Vis mer

Southern barbecue er noe helt spesielt. Det er ikke som den norske sommerens hyttegrilling, med tennvæske og sviing av kjøtt og øyenbryn. Heller ikke som argentinsk asado med enorme bål.

Dagbladet Pluss – de beste historiene

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet på PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.
  • Abonnementet har ingen bindingstid. Du kan si det opp når som helst.
  • Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris, og løper til du sier opp.
  • Ordinære priser: Uke kr 45,- Måned kr 79,- Kvartal kr 199,- År kr 729,-

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn