Oslo 23.06.2017
Vi følger E-sporgruppa ved Oslo Politidistrikt under etterforskining av seksuelle overgrep på nett. Her fra pågripelse av en mann i 40årene mistenkt for besittelse av ulovlig overgrepsmateriale, samt ransaking og beslag av elektroniske spor i mannens hjem. Etterforsker Jarle Næss Enghaugen undersøker nettspor
Foto: Jørn H Moen / Dagbladet
Oslo 23.06.2017 Vi følger E-sporgruppa ved Oslo Politidistrikt under etterforskining av seksuelle overgrep på nett. Her fra pågripelse av en mann i 40årene mistenkt for besittelse av ulovlig overgrepsmateriale, samt ransaking og beslag av elektroniske spor i mannens hjem. Etterforsker Jarle Næss Enghaugen undersøker nettspor Foto: Jørn H Moen / DagbladetVis mer

«Noen snakker om at de har lyst til å få egne uregistrerte barn som kan bo på en hytte i skogen»

Politiet opplever en sterk økning i overgrep mot barn begått via nettet.

Etterforsker Jarle Næss Enghaugen sitter på politihuset på Grønland i Oslo. Han leser loggen fra en nettsamtale mellom to menn. Samtalen startet midt på dagen, kl. 14.26, og den er rett på sak. «Tar du hu på ni?» spør den ene mannen i samtaleloggen. «Ja», svarer den andre.

Samtaleloggen er hentet fra den beslaglagte PC-en til en av de to mennene. Enghaugen leser at mennene beskriver hvor store peniser de har, før de vender tilbake til barna. Begge forteller at de er tobarnsfedre. «Tar du begge?», spør den ene. «Ja», svarer den andre.

De to mennene har trolig aldri møtt hverandre, den ene er fra Oslo, den andre fra Romerike. De har kommet i kontakt med hverandre på et forum for menn som søker etter bilder og filmer med overgrep mot barn. «Knulledokka til far» kaller en av dem en av døtrene sine. «Straffer du hardt?», spør den ene. «Ja, belte og bur», svarer den andre. Han legger til at elektrisk støt også er bra, «det setter ikke merker». «Jeg har en kiste, jeg», svarer den første, «har gravd dem ned noen timer».

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

    Du er nå inne på en Dagbladet Pluss-artikkel. Den kan du få tilgang til med et abonnement på Dagbladet Pluss.

    Dagbladet Pluss er enda mer av virkeligheten. Redaksjonen vår jobber hver dag for å gi deg kvalitetsartikler du bare må lese. Vi har satt dagsorden i over 150 år og er stolte av den prisbelønte journalistikken vår. Med et Dagbladet Pluss-abonnement får du både ferske premium artikler hver dag og tilgang til hele arkivet vårt. Det vil si alle avisene helt tilbake til 1869! Les Dagbladet Pluss på alle plattformer - både desktop, mobil og tablet - når du vil, hvor du vil.

6 MÅNEDER*

UT ÅRET

60 kr

(0,33 kr per dag)

KJØP 6 MÅNEDER*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

6 MÅNEDER* 60 kr per 6 måneder. 0,33 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper (449 kr/6 månader) , men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

1 UKE*

PRØVEPERIODE

0 kr

(0 kr per dag)

KJØP 1 UKE*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 UKE* 0 kr per 1 uke. 0 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper (55 kr/uke) , men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

1 MÅNED

99 kr

(3,33 kr per dag)

KJØP 1 MÅNED

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 MÅNED 99 kr per 1 måned. 3,33 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

3 MÅNEDER

249 kr

(2,76 kr per dag)

KJØP 3 MÅNEDER

Kjøp nå
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER 249 kr per 3 måneder. 2,76 kr per dag.

Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

  • *Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris etter tilbudsperioden (449,-/6 måneder; 55,-/uke)
  • Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.