Noen som passer for deg?

Ingen som vil bli med deg hjem og se på frimerkesamlingen? Her er bartendernes sjekketips.

I HOTELLBAREN: Strekker Gry Laholt (32) på nakken, strømmer de til. Flørtende menn som mer enn gjerne låner bort en masserende lanke. Gry har vært bartender i perioder i mange år {ndash} siden 95 på Savoy, den nyoppussede hotellbaren som er kjent for sine drinker og sin lune atmosfære. Sensuell jazz smyger ut av høyttalerne. To stamkunder drikker øl. Andre leser avisa. Om litt fylles Savoy av «datere», drikkelystne og selskapssyke.{ndash}Jenter trenger bare å sette seg alene ved bardisken, så kommer gutta, forteller Gry. Det er helst gutta som tar initiativet på Savoy. {ndash}De opplagte sjekketriksene er mest utbredt, sier Gry. Like etter svinger en av hotellgjestene innom baren. Han har to billetter til en konsert på lørdag. Vil hun kanskje være med?{ndash}Nei, jeg skal jobbe, smiler Gry. Forteller videre {ndash} om menn som kaprer Kvinnen med selvskrevne dikt, om bartendere som leker Amor, og om klining.{ndash}Det har vært mye råklining i krokene. Da setter vi på Smurfene eller Trond-Viggo, så kommer de seg kjapt ned på jorda, ler hun.{ndash}Eller så ber vi dem ta heisen hjem.Utspekulert: To på date. En tredje fyr synes dama er søt, og begynner å spandere drinker {ndash} anonymt. Hun får konsekvent whisky, han søte paraplydrinker. Til slutt blir daten fornærmet {ndash} og går. Enden på visa: Søt musikk mellom kvinne og utspekulert sjekker. Nytteløst: Massasje. Grove vitser. Svært beruset.Bestemt: Bestiller champagne, tar med seg to glass og setter seg ned. Denne overbeviser noen.Kokett: En transvestitt, kledd som forretningskvinne, setter seg i baren med et motorsportmagasin. Koketterer litt {ndash} før hun sikter seg inn på byttet med replikken: «Unnskyld, kan du hjelpe meg? Det er en motor jeg ikke forstår...»Drøyt: Naken mann på damedoen. Utslitt: «Har ikke jeg sett deg før?»Patetisk: «Min kone forstår meg ikke.»Grys sjekketips: {ndash} Få kompisen din til å velte en drink i fanget på byttet, og vips {ndash} der er du med tørkepapir og en ny drink. Hvis du står fast {ndash} bruk bartenderen. Vi kan le av vitsene dine, og si fine ting om deg mens du er på do.PÅ HOMSEBAR: Hete blikk på dansegulvet. På London Bar er det mye liv, selv en onsdag før 21.30. {ndash}Homser er nok mer direkte i formen. Mye øyekontakt, sier bartender Kolbjørn Mittet (37). Etter 12 år i yrket vet han hvilke fraser, floskler og framgangsmåter som skal til. Selv er han samboer og trenger ikke alle disse triksene lenger, men han veileder gjerne andre amorøse når han jobber. {ndash}Mange har mye å lære. Ikke alle tenker på at de bør ha lyst til å spise frokost med vedkommende dagen etter. Og så har vi jo også de som ikke klarer å vente med å ha sex til de kommer hjem. Når lyset slås på, kan det bli flaut.{ndash}Merker du våren?{ndash}Å ja! Sevja stiger {ndash} folk kaster vinterpelsen og får mer energi, sier Kolbjørn. Med ett står tre doggfriske halvlitere på bordet. En strålende fornøyd, ukjent fyr, slår seg freidig ned på stollenet til Kolbjørn, og begynner å pjuske ham i nakken.{ndash}Ehe, denne er klassisk, flirer Kolbjørn.Selvopplevd: Fremmed fyr: «Har du noe østfolding i deg?»Kolbjørn: «Nei???»Fremmed fyr: «Har du lyst på litt?» Klassiker: Sende over en drink. Skåle. Se om drinken mottas eller blir sendt tilbake. Kolbjørns tips: {ndash}Vis interesse uten å virke desperat {ndash} og bruk humor. Alle liker mennesker som får en til å le. Og ikke krangle om regningen på første date!PÅ SMUGET: Smuget er Oslos desidert største og mest beryktede nattklubb {ndash} og sjekkested {ndash} med plass til over 1100 gjester. Carina Larsson kan bartending, etter over 20 år i bransjen. Vi sitter i diskoen. De aller fleste romantiske og erotiske forbindelsene knyttes nettopp her, i den rødmalte hulen.{ndash}Det ligger i menneskenaturen å flørte, mener Carina.{ndash}Derfor er det leit å se unge menn og kvinner som ikke får det til. Det viser hvor tøft det er blitt. Mange går rundt med masker {ndash} skal ha fine jobber, mye penger. Alt skal være fancy og plastic , sukker hun.Dessuten er norske menn litt sjenerte og usikre {ndash} eller plumpe. Jentene derimot, har bein i nesa og tar ofte initiativet. Men også damene går over streken iblant. Under Grete Waitz-løpet slåss bartendere og servitører om å ha fri. {ndash}Da kommer damene i svette treningsklær med gullmedaljen rundt halsen, og er på hvert eneste mannfolk, forteller hun. Men det er da lov å prøve seg:{ndash}Bare man vet forskjellen på «ja» og «nei». Bevisst: Hun som ikke gir ut telefonnummeret sitt, men som får hans. Avtaler å ringe dagen derpå.Gentle: Har sosiale antenner. Byr opp til dans, prater og spanderer gjerne.Igla: Har drukket verden vakker. Stiller seg helt inntil, mens han snakker om seg selv og om verden. Han du ikke blir kvitt. Lommeboka: Spanderer på den med frodigst barmen. Hun betaler for seg selv, og står ikke i takknemlighetsgjeld. Eller hun sier tusen takk for drinken {ndash} og går.Primitiv: Ser på pupper, tar på rumper. Får gjerne en ørefik til svar.Desperat: Hun som i løpet av fem timer jakter ned telefonnumrene til seks forskjellige menn.Arrogant: Nonchalant tilbakelent med ryggen mot bartenderen, albuene på bardisken og drink i den ene hånda, mens han lokaliserer damene i rommet.Smakløs: Mann på vei til å bli overstadig. Har gjerne hockeysveis, trønderbart, genseren stappet ned i olabuksa, hvite sokker med blå striper og mokasiner.Coyote-syndromet: Inntreffer dagen derpå. Du åpner øynene og vil gnage av deg armen når du ser hvem som ligger der.Carinas tips: Ta kontakt, vær deg selv og vis respekt!PÅ NATTKLUBB: Johannes Myklebust (28) har jobbet som bartender i ti år. Nå mikser han drinker på Head On. Refleksjoner fra byens kuleste diskokule danser over graffitiveggen, mens den prisbelønte bartenderen forteller om dresskledde menn med mobiltelefon og Dagens Næringsliv under armen. Han humrer. Her i kjelleren er det verken leselys eller mobildekning. {ndash}Disse bestiller gjerne også drinker de ikke helt vet hva er. Det er in å kjenne bartenderen. Blemma er når regningen kommer, og de trodde jeg skulle være litt kul med prisene, forteller Johannes. Hormonene svirrer våryrt, selv her nede i mørket. {ndash}Folk kler av seg på dansegulvet, og det drypper fra taket. Det formelig oser, sier Johannes. De notoriske har gjerne kveldens formål skrevet i panna {ndash} og noen er direkte plagsomme.{ndash}«Hva drikker du\'a? Kan jeg sette meg her?» Ofte må jeg gripe inn og be folk gå. Og i morgengry, hvis senga synes altfor stor og kald, suges lengtende øyne fast i bartenderen.{ndash}Jeg er den eneste gutten som jobber her for tida. Men det er for det meste søt sjekking, som «har du kjæreste?» og «blir du med og tar en øl?». De går skuffet hjem. For ja, Johannes har kjæreste. Hun jobber også på Head On.{ndash}En kar hadde skrevet «Hei, har sett på deg lenge nå, middag? osv.» og spurte om jeg kunne gi henne lappen. Jeg ga henne lappen. Hadde ikke hjerte til å si at hun var dama mi. Klassikeren: Mannen spanderer en drink, og vil ikke at jeg skal avsløre hvem den er fra. Ombestemmer seg ivrig etter fem minutter: «Nå kan du fortelle det!»Direkte: En kamerat fikk en tekstmelding hvor det sto: «Hei! Jeg er kommet i skade for å si at jeg har hatt sex med deg. Kunne du hjelpe meg ut av knipa?»Sjekking på jobb: Jeg serverte et utdrikkingslag et sted, hvor kokken hadde bestemt seg for å «ta bruden». Han skrev en kyssemeny, med kyss på kinnet til 50 kroner, 100 for vanlig, 150 for tungekyss, og «full overhaling» til 500. Og det skjedde! (Da vi kom med desserten, lå det en stabel med 500-lapper på bordet...) Jeg har jobbet mye med kokker. Der var det prestisje å sjekke damer og feie over dem på kjøla.Original: «Du er egentlig veldig flott, men utrolig stygg når du ler.»Johannes\' tips: {ndash}Bruk humor. Å få folk til å smile og le er den beste måten å få noen på kroken. Hva er ditt beste sjekketips? linda.lund.nilsson@dagbladet.no

<HLF>På Savoy:</HLF> Det er alltid noen som skal spandere: «Ny runde til de søte damene der borte!» Andre mener det hjelper å se trist ut, forteller Gry Laholt.
<HLF>På Head On:</HLF> Johannes Myklebust.
<HLF>På Smuget:</HLF> Carina Larsson.
<HLF>Sjekket opp:</HLF> Mr. X blir vel koselig mens bartender Kolbjørn Mittet forteller om da han ble sjekket opp av samboeren på London.